Doç. Dr....

Sektör : Sağlık Kuruluşları Tarih : 5 yıl önce
Telefon : +905497499001 Faks :
Web Sitesi : https://www.tayfunturkaslan.com/
Adres: Teşvikiye, Hakkı yeten cad No:1 Fulya Terrace 2 Kat 7 Daire 23, 34394 Şişli/İstanbul şişli / İstanbul

Saç dökülmesi sebepleri dendiğinde, karşımıza kişinin cinsiyetine göre değişen farklı durumlar çıkmaktadır. Erkekler söz konusu olduğunda, saçların dökülmesi gerek genetik sebeplerle gerekse diğer sebeplerle daha olağan bir durumdur. Kadınlar için ise belli bir oran üzerinde saç dökülmesi olağan kabul edilmez. Erkeklerde görülen saç dökülmelerinin çok büyük bir kısmı genetik faktörler ile meydana gelen erkek tipi saç dökülmesi iken, kadınlarda saç kaybı noktasına ulaşan saç dökülmeleri, tamamına yakın oranda genetik sebepleri dayanmaz.


Erkek tipi saç dökülmesi, klinik olarak pek çok testin uygulanmış olmasına rağmen, kaynağı tam olarak bilinmeyen bir dökülme türüdür. Sebepleri bilinmeyen bu sorunun dolarak klinik bir tedavisi de bulunmamaktadır. Genetik yatkınlığı bulunan erkeklerde, saçlar belli bir yaştan itibaren dökülmeye başlar büyük ölçüde bu durum engellenemez. Lazerli Saç tedavisi ve PRP yöntemi gibi uygulamalar ile bir ölçüde dökülme yavaşlatılabiliyor olsa da, kesin olarak durdurulması mümkün değildir. Bunun yanında haricen kullanılan kremler ve diğer kürler de, tedavi sonucuna ulaşılması için yeterli olmamaktadır.

Bu noktada altı çizilmesi gereken bir husus vardır, erkek tipi saç dökülmesine engellediği iddia edilen ve ağızdan alınan herhangi bir tıbbi ilaç yoktur. Bitkisel olduğu iddia edilen kürlerin klinik testleri yapılmamış olduğundan kullanmaları risk ihtiva edebilir. Erkeklerde görülen saç dökülmesinin, yalnızca fiziksel etkileri ortadan kaldırılabilir. Bunun için başvurulacak yegane yöntem FUE Yöntemi ile saç ekimi gibi modern estetik cerrahi uygulamalarıdır.