Göz sağlığı için Firik Tüketin

Uzman araştırmalarına göre firik tüketimi ile görme problemi ortadan kalkıyor.

Göz sağlığı için Firik Tüketin
10 Ağustos 2016 Çarşamba 09:46

Yüksek miktarda lif içeren, bağırsak ve sindirim fonksiyonlarını çalıştıran, kan şekerini düzenleyerek diyabet ve obezite gibi rahatsızlıkların oluşmasına engel olduğu bilinen firik, son zamanlarda yapılan araştırmalara göre göz sağlığı için de büyük önem taşıyor. Yapılan araştırmalara göre içerisinde fazlası ile lutein bulunan firik, ilerleyen yaşlarda oluşması muhtemel görme problemlerinin önüne geçerek, göz hastalıklarını önlüyor. Salata, çorba, dolma ve özellikle pilavlarda kullanılarak tüketilen firik, diyetisyenlerin önerisine göre sebzeli olarak tüketildiğinde istenmeyen fazla kiloların kaybına imkan sunuyor. Kalp rahatsızlığı olan, kanser ihtimali taşıyan ve diyabet ile mücadele veren hastaların öğünlerine dahil ettiği firik sayesinde bu olası rahatsızlıkların gündemden kalkacağını belirten uzmanlar, prebiyotik özelliği bulunan bu tahılın sindirim sorunlarını düzenleyerek bağırsaklardaki parazitleri döktüğü ve yararlı bakterileri koruduğu ayrıca bağırsak kanserini önlediğini söylüyor.

LUTEİN ORANIN SAYESİNDE GÖZLERİ KORUYOR
Uzmanların araştırmalarına göre içerisinde yüksek miktarda lutein bulunduran firik sayesinde sarı benek rahatsızlığı olan hastaların görme ile ilgili sorunlarının ortadan kalkacağını, aynı zamanda düzenli tüketildiğinde vücuda doğal bir bronzluk katacağını açıkladı.

Kaynak : sumerhaber.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.