Ağlayan Birini Gördüğünüzde..

Göz Sağlığımızı Korumak İçin Neler Yapmalıyız?

Ağlayan Birini Gördüğünüzde..
11 Haziran 2015 Perşembe 07:37


En önemli organlarımızdan biri gözlerimizdir. İç dünyamızda dış dünyayı birbirine bağlayan bir köprüdür. Onun sayesinde birçok şeyi keşfederiz. Kavramları öğrenmemize yardımcı olur. Gözlerimizin sağlığı da bir o kadar önemlidir. Her organımız değerlidir lakin gözün yeri ayrıdır. Hayatla ilgili tüm bilgiler gözün aracılığıyla şekillenir.

Gözlerimizin sağlığını korumak için neler yapmalıyız, hangi adımları izlemeliyiz?

Göz sağlığımız için neler yemeli ve içmeliyiz?

Göz rahatsızlıkları belirli belirtiler gösterir. Gözde kızarma olabilir, sulanma, kuruluk, gözde kararma olabilir. Bazı hareketler göz bozukluğuna neden olabilir. Çok yakın mesafede bilgisayar ekranına bakmak, çok yakın mesafede kitap okumak gözde sorunlara neden olabilir. Ayrıca boyunu eğerek bir şeyle ilgilenme de gözü yoracaktır.

Göz sağlığını korumak için belirli aralıklarla göz doktoruna başvurmak gerekir. Sorun olsa da olmasa da gözleri muayene ettirmek gerekir. Bebeğiniz dünyaya geldiğinde 1 yaşına geldiğinde yapacağınız ilk şey göz muayenesi yaptırmak olmalı. Eğer şeker hastalığınız varsa yada sporcuysanız göz muayenesini aksatmamanız gerekir. Göz dibi muayenesi yaptırın. Makyaj yapanlar gözde kullandıkları kozmetik malzemelerine dikkat etmelidir. Başkalarının malzemelerini kullanmamalısınız, göz nezlesi sorunu yaşayabilirsiniz. Çalışma odanızda beyaz değil de sarı renk ışıklandırma kullanın. Güneş ışınları gözlere zarar verebilir. Güneş gözlüğünüzü yanınızdan ayırmamalısınız. Özellikle renkli gözlüyseniz güneş gözlüğüyle yaşamaya alışmalısınız. Ağlayan birini gördüğünüzde dayanamayıp o kişinin gözyaşını silebilirsiniz. Eğer bu kişide bir göz rahatsızlığı varsa bu size geçebilir.

Bu konuda dikkatli olmalısınız!

Kaynak: http://gozsulanmasi.blogspot.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.