Biz Optik Sektörü İçin Neler Yaptık?

Biz 15 yıldır sadece ticaret yapmıyoruz, hatırı sayılır bir know-how ve tecrübeye de sahibiz.

Biz Optik Sektörü İçin Neler Yaptık?
12 Haziran 2019 Çarşamba 14:20

Bu yazı Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı H. Erol Harbi tarafından kaleme alınmıştır. Yazı çok kapsamlı olduğu için, tamamı 4 bölüm halinde, 4 gün boyunca yayınlanacaktır.

Biz Sektörümüz İçin Neler Yaptık? (1)

Değerli Meslektaşlarım,

Bize isim takmışlar “Bir Lojistik Firması” diyorlar. Bunda gocunduğumuz bir şey yok. Evet, lojistik hizmet vermek de işlerimizden birisi. Severek yaptığımız, sektörümüze katkıda bulunduğumuz bir alan ama merkezinde Opak Lens’in olduğu şirketler grubumuzun hizmet verdiği tek alan değil. O nedenle bize “Bir Lojistik Firması” denmesinden alınmıyoruz. Alınsak, tüm lojistik firmalarını aynı bize bu isimle hitap edenler gibi küçümsemiş oluruz ki, iş yapan, işini iyi yapan her kişiye, her kuruluşa ve her firmaya saygı duyuyoruz. Sadece, “Bir Lojistik Firması” ismi bizi tam anlamıyla tanımlamaya yetmiyor, bunun bilinmesini istiyoruz.

Optik sektöründe, birçok farklı iş dalında hizmet veriyoruz. Ürün kategorilerimizi şöyle sıralayabiliriz:

  • Oftalmik cam
  • Kontak lens
  • Kontak lens solüsyonu
  • Tamamlayıcı ürünler
  • Yenilikçi optik ürünler

Lojistik hizmetler tarafında bu beş kategori altında yönettiğimiz ürünler, toplam 304 ana kategoride 72,952 SKU’ya (Stock Keeping Unit= Stok Tutma Birimi) sahiptir. Bunların %85’inin aktif stok ürünü olduğunu düşündüğünüzde, lojistik hizmetine aşina olanlar stok yönetiminde ne boyutta bir iş yürüttüğümüzü bu rakamlardan anlayabilirler. Tabii lojistik işi de sadece depo yönetimi değildir, Türkiye’deki tüm optisyenlik müesseselerinin %86’sına dağıtım yaptığımızı da bu çerçeve içinde göz önünde bulundurmak gerekir.

Optik sektöründe verdiğimiz hizmetleri de kısaca sıralayalım:

  • Optik Ürün Dağıtımı (Lojistik Hizmetler) - Opak Lens A.Ş.
  • Optik Ürün İthalat ve İhracatı – Cihan Medikal A.Ş.
  • Oftalmik Cam Üretimi – Akay Optik A.Ş.
  • Optik Sektörü Dijital Haber Yayıncılığı: Optik Gazete - HC Ltd.
  • Yerel Bağımsız Optisyenlik Müessesi – Harbi Optik Ltd. (Diğer grup şirketlerimizden farklı olarak, aile şirketi olarak grup şirketlerinden bağımsız bir yapıdadır. İstanbul’da 4 mağaza olarak hizmet vermektedir. Grup şirketlerine optisyenlik müesseselerinin güncel sorunları konusunda dahili enformasyon sağlayarak, ciddi bir katkı vermektedir.)

Sözün kısası, optik sektöründe toptan ve perakende olmak üzere satış, pazarlama, dağıtım, ithalat, ihracat, üretim ve yayıncılık alanlarında aktif şekilde yer almaktayız ve hatırı sayılır bir know-how ve tecrübeye de sahibiz.

BURAYA KADAR İŞİN TİCARET BOYUTUNU YAZDIM.

Çeşitli vesilelerle yazılı ve sözlü dile getirdiğim gibi, bu kuruluşların yönetim kurulu başkanı olarak ben şahsen ticareti severim. Ve hukuka ve ahlaka uygun şekilde yapılan ticaretin kutsal bir iş olduğuna inanırım. Bizim ticaretimizin ana ilkeleri şunlardır:

  • Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır.
    Tüm şirketlerimiz muhasebesel ve teknolojik olarak çok iyi bir altyapı üzerine kurulmuştur.
    Yıllardır her ay vergimizi vermeden önce tüm kayıtlarımız Yeminli Mali Müşavir tarafından incelenir ve onaylanır.
    Ayrıca yine yıllardır her ay bağımsız bir denetim şirketi tarafından denetleniriz.
    Vergilerimizle ülkemizin gelişimine katkıda bulunmaktan gurur duyarız.
  • Ekibimizle birlikte büyür ve gelişiriz.
    Bugün tüm şirketlerimizde çalışan toplamda 400’ün üzerinde iş arkadaşım var.
    Her birinin ailesinde ortalama 4 kişi olduğunu varsaysak, bu istihdamla 1600 kişilik bir aileye sahibiz demektir.
    Verdiğimiz eğitimlerle şirketimize ve sektörümüze bilgili insanlar yetiştiririz.
    İşe alımlarımızda ilk aradığımız vasıf “İyi İnsan Olmak”tır.
    Sektör ve ürün bilgisini eğitimle aktarabiliriz ama iyi insan olmayı öğretemeyiz,
    sadece örnek olabiliriz. Ekibimizdeki iyi insanları sektörümüzün bilgili insanlarına dönüştürmekten yurduna, memleketine yararlı, üretken bir iş ailemiz olmasından dolayı gurur duyarız.
  • Düsturumuz kazanırken kazandırmaktır.
    Ticaretin esası kazanmaktır ve biz de elbette ki kazancı artırmak için çalışırız.
    Ama tek başımıza kazanmanın değil, kazanırken kazandırmanın yollarından gideriz.
    Satış stratejilerimizi daima çalıştığımız yerel bağımsız optisyenlik müesseselerinin kazancının artması için geliştirdiğimiz formüller üzerine kurarız.

ŞİMDİ GELDİK İŞİMİZİN TİCARET BOYUTU DIŞINDA KALAN KISMINA.

BİZ 15 YILDIR SADECE TİCARET YAPMIYORUZ,
YEREL BAĞIMSIZ OPTİSYENLİK MÜESSESELERİNİN MENFAATİNE BİR ÇOK ÇALIŞMA İLE
PAZARIN BÜYÜMESİNİ, SEKTÖRÜMÜZÜN YEREL KANATTA GELİŞMESİNİ DE SAĞLIYORUZ.

Tek tek, kısa kısa inceleyelim:

Konu I:
TÜRKİYE’DE KONTAK LENS PAZARININ GELİŞMESİNE KATKILARIMIZ.

1964 yılında babam Merhum Halit Harbi’nin kurduğu optisyenlik müessesesinde çocuk yaşlarda yazları, büyüyünce de bilfiil mesleki olarak çalıştığımı çeşitli vesilelerle yazmıştım. Dolayısıyla ilk iş yerim uzun yıllar babamın mağazasıydı. Kontak lensle tanıştıktan sonra “bu iş sektörümüzün geleceği” diye düşünerek, kontak lens konusunda öğrenebildiğim her şeyi öğrenme gayreti içinde oldum.

Benim bu merakım ve odaklanmam neticesinde, 1993 yılında babamın Ortaköy’deki mağazasında Türkiye’deki kontak lens satışlarının %10’unu tek başımıza yapar duruma gelmiştik. Kontak lens benim için bu anlamda çok özeldir.

2004 yılında 5193 Sayılı «Optisyenlik Hakkında Kanun» ile kontak lens satış yetkilerinin optisyenlik müesseselerine verilmesi de benim açımdan önemli bir dönüm noktasıydı. Opak Lens ve Cihan Medikal 2004 yılında kurulmuştur. Aynı yıl, Cihan Medikal Elegance marka kontak lenslerin temsilcisi olarak, dünyaca tanınan kontak lens üreticilerinin yanında yerini almıştır. Opak Lens de tüm kontak lenslerin Türkiye’deki yerel bağımsız optisyenlik müesseselerine toptan satışını üstlenmiştir.

2004 yılında toplam 50-60 civarında optisyenlik müessesesi kontak lens satarken, 15 yıl sonra bugün, tüm optisyenlik müesseselerinin kontak lensi bilip, satmasında bizim yaptığımız çalışmaların önemli bir katkısı olduğunu düşünüyorum.

O yıllarda satış yoğunlukla doktorlar ve hastaneler tarafından yapılıyordu. Yabancı zincir mağazalar kontak lensin önemini bildiği için eğitimli elemanlarıyla daha çok satıyor ve yurtdışı bağlantılarından dolayı her zaman daha uygun fiyata alıyorlardı. Opak Lens’in varlığı bu noktadaki kontak lens pazar paylarının yerel bağımsız optisyenlik müesseseleri lehine tersine dönmesini sağladı.

Büyük toptancı ve yaygın dağıtıcı olarak Opak Lens yasal yolları göstererek, doktorların lens satışından çekilmesine yol açtı. Ve toptan alımdaki gücünü kullanarak, hastane ve yabancı zincir mağazaların büyük lens tedarikçilerinden alımını bir fiyat matriksi üzerinden yapmalarını sağladı. Bu şekliyle yerel bağımsız optisyenlik müesseseleri büyük iskontolarla alım yapan bu firmalarla rekabet edebilir hale geldiler.

Yaptığımız eğitim, tanıtım ve kontak lensle vitrin düzenleme çalışmalarıyla yerel bağımsız optisyenlik müesseseleri zaman içinde oyuna girmeye başlayarak bugünkü kuvvetli pozisyonlarını elde etmeye başladı.

Şöyle bir bakalım, neler yapmışız?

  1. ÜRÜN TESLİMATINDA YEREL BAĞIMSIZ OPTİSYENLİK MÜESSESELERİNE EN HIZLI HİZMET OLANAĞINI SAĞLIYORUZ.
    • Opak Lens 15 senede 32 ilde 45 depo-şube kurmuştur.
      Kontak lens ve oftalmik cam teslimatını en hızlı yapan firmadır.
      • Şu anda tek bir şirket olarak bu boyutta dağıtım ağı olan başka bir firma bulunmamaktadır.
      • %100 sermayeli Opak Lens yalnızca yerel optik mağazalara hizmet verir. Yabancı sermayeli optisyenlik müesseselerine hizmet vermemektedir.
      • Opak Lens hizmet verdiği toplam 5640 optisyenlik müessesesinin %75’i olan 4234 optisyenlik müessesesine aynı gün içinde ürün teslimatı yapabilmektedir.

        Bu da yerel bağımsız optisyenlik müesseselerinin kontak lens kullanıcısı olan müşterilerine internet sitelerinden ve bölgelerindeki yabancı sermayeli zincir mağazalarından bir gün önce ürün temin ederek, rekabette avantajlı olmalarını sağlar.
        • Türkiye’deki optisyenlik müesseselerinin %86’sına denk düşen 5640 optisyenlik müessesesine hizmet verilmektedir.
        • 1605 optisyenlik müessesine 15 dakikada
        • 2204 optisyenlik müessesine 2 saat içinde
        • 425 optisyenlik müessesine 6 saat içinde hizmet verilmektedir.
        • 1406 optisyenlik müessesine ürünler kargo ile ertesi gün ulaştırılır.
    • Stok mevcudiyetine en önem veren toptancıdır. Her bölgede, her ürün gamında ciddi sayıda stok bulundurur. Bölgeler merkezden ürün temin etmeden 10 gün boyunca kendi bölgelerine hizmet verecek sayıda yüksek bir stoğa sahiptir.
    • Opak Lens, depolarında torik kontak lens stoğu uygulamasını 2015 yılında başlatarak torik lens satışlarının artmasını sağlamıştır. Birçok aksta torik stoğu bulundurarak yerel bağımsız optisyenlik müesseselerini kullanıcıya ürün temininde, internet satıcılarının ve yabancı sermayeli mağazaların bir adım önüne geçirmiştir.
  2. KONTAK LENS SATIŞINDA YEREL BAĞIMSIZ OPTİSYENLİK MÜESSESELERİNİN PAYINI ARTTIRIYORUZ.
    • Türkiye’de toplam kontak lens kullanıcı sayısının 950,000 kişi olduğu düşünülmektedir.
      Bu kullanıcılardan %50’si Opak Lens’in hizmet verdiği yerel bağımsız optisyenlik müesseselerinin müşterileridir.
  3. YEREL BAĞIMSIZ OPTİSYENLİK MÜEESSESELERİNİ VE GELECEĞİN OPTİSYENLERİNİ EĞİTİMLE DESTEKLİYORUZ.
    Opak Lens 15 yıl boyunca kontak lensin optisyenlik müesseseleri tarafından tanınması, bilinmesi ve satılması için yüzlerce eğitim semineri düzenlemiştir.
  • 2013-2018 yılları boyunca farklı illerde toplam 53 seminer düzenleyerek, sadece bu 5 yılda 6000’den fazla kişiye kontak lens hakkında bilgilendirme yapmıştır.
  • Aynı yıllar içinde Optisyenlik programı veren farklı illerdeki 13 üniversitede 1500’ü aşkın öğrencinin kontak lense ilişkin bilgi sahibi olmalarını sağlamıştır.
  • Öğretim Görevlileriyle işbirliği içinde her yıl birkaç ayrı üniversitenin optisyenlik programı öğrencileri Opak Lens merkez ve şube depolarında ağırlanarak kendilerine ürün ve sektör bilgileri aktarılmıştır.
  • Ayrıca Silmo Istanbul Fuarlarında yaptığı mini seminerler ve yarışmalarla 500’den fazla katılımcıya kontak lens bilgisi aktarmıştır.
  1. KONTAK LENS TANITIMINA ÖNEM VERİYORUZ.
    • Ziyaretler, kampanyalar
      • Türkiye’nin bütün bölgelerinde birlikte çalıştığımız optisyenlik müesseseleri düzenli aralıklarla ziyaret edilmektedir.  Bu ziyaretlerimizde onlara tanıtım materyalleri, broşürler ve kullanıcılara gösterebilecekleri demo ürünleri sağlanır. Ayrıca bu görüşmelerde birebir eğitim vererek, kontak lens satışlarını arttırmaları için destek verilir.
      • Bu ziyaretlerde optisyenlik müesseseleri dinlenir, ihtiyaçları alınır, kullanıcıların ihtiyaçları dile getiriliyorsa öğrenilir ve bu bilgiler merkezde toplanarak satış aksiyonları planlanırken değerlendirilir. Bu sayede birçok hizmetimiz yerel bağımsız optisyenlik müesseselerinin ihtiyaçları ön planda tutularak şekillendirilmiş ve geliştirilmiştir.
      • Yerel bağımsız optisyenlik müesseselerinin satışlarını arttırmak için çeşitli ürün paketleri ve indirimli ya da hediyeli kampanyalar sürekli planlanmakta ve uygulanmaktadır.
    • Kataloglar, broşürler, tanıtım materyalleri, vitrin görselleri
      • Türkiye’de kontak lensle ilgili ilk katalog çalışması yapılmıştır. Çok kapsamlı bir şekilde hazırlanan bu katalog, tüm ürünlerin fiyatlarının yanı sıra teknik özellik ve kullanım detaylarını da içerdiği için optisyenlik müesseselerinin satış anında kullanıcının tüm sorularına hızlıca cevap vermesi ve reçeteye uygun ürünü seçmesi açısından çok ciddi bir rehber niteliğindedir. Her yıl basılan bu kapsamlı katalog gözlükçü ve optisyenlerin kontak lens satışındaki en büyük yardımcısı olmuştur. Her yıl yenileri eklenen çeşitli ürün broşürleri, vitrinde tanıtım yapmak için görsel materyalleri, demo setleri özellikle renkli kontak lens alanında optisyenlik müesseselerinin satışına destek sağlamıştır. Aynı şekilde cam konusuna geçildiğinde mavi ışığı önleyen camların anlatımında kullanılan demo setleri sayesinde optisyenlik müesseseleri ürünü göstererek anlatma konusunda çok zaman kazanmışlardır.
    • Kamu Spotları
      • 2013 yılında Prof. Dr. Zeki Tunç’un Kanal D tv programında kontak lens tanıtımı yapması sağlandı.
      • Birçok TV kanallarında yayınlanmak üzere, 2016 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Kamu Spotunun çekilmesi için Opak Lens sponsor olmuştur ve spotun tüm hazırlık aşamalarında etkin rol oynamıştır.
    • Türkiye’de ilk eğitim videosu çekimi
      • 2015 yılında kontak lens satışının nasıl yapılması gerektiğine ilişkin ciddi bir eğitim filmi çektirerek bunu optisyenlik müesseseleri yetkilileri tarafından izlenmesini sağlamıştır.
    • Haber Programlarından Yayınlar
      • 2015-2016 yılları arasında Kanal D, Fox TV, Show TV, NTV kanallarının ana haber bültenlerinde internetten kontak lens satın alan mağdurların yayınlanarak haber yapılmasını sağlamıştır.
    • Vodafone ile Reklam İşbirliği
      • 2015 yılında Opak Lens yaptığı bilişim yatırımlarıyla büyük bir başarıya imza atmıştır ve Vodafone’un En Hızlı Büyüyen İşletmeleri arasına girmiştir. Vodafone’un bu konuda yaptığı tv reklam filmi birçok kanalda uzun süre yayınlanmıştır. Basılı yayında tam sayfa “advertorial” yazılar çıkmıştır. Bu çalışma Opak Lens özelinde optik sektörünün tanıtımı için önemli sonuçlar doğurmuştur.
    • PR Çalışmaları
      • Opak Lens birçok ulusal ve yerel yayında kontak lense ilişkin bilgi verici yazıların yayınlanmasını sağlamıştır. Bu yazılar hem sektörel bilgi, hem de kullanıcılara kontak lens kullanımı hakkında bilgi verecek şekilde göz hekimleriyle birlikte hazırlanmıştır.
    • Sosyal Medyada tanıtım çalışmaları
      • Opak Lens 2014 yılında internette yasal olmayan satışın önüne geçmek için ciddi bir pazarlama bütçesi harcayarak internette Google aramasıyla lens almak isteyen kişilere ulaşarak, farkındalık sağlayacak bir proje geliştirmiştir. Bu proje Google aramalarıyla sisteme ulaşan kontak lens kullanıcılarını uyararak özel indirimli bir fiyatla kendi bölgelerindeki yerel optisyenlik müesseselerinden alım yapmasını sağlamak üzere kurulmuştur. Ancak bu sistemin internet satışını engellemesinden çekinen bazı yabancı tedarikçi firmaların güdümüyle, sistemin hayata geçirilmesi engellenmiştir. (İlginçtir ki sonra bu firma bu projenin fikrini kopyalayarak başka bir yapı kurmaya çalıştı.)
      • Opak Lens’in 2012 yılında kurulmuş www.kontaklens.org isimli sitesi hali hazırda o yıldan bu yana Türkiye’deki en kapsamlı kontak lens bilgi sitesi olarak hizmet vermektedir.
    • Sosyal Sorumluluk Projeleri
      • Opak Lens hem kontak lens, hem oftalmik cam ürünleri satışıyla az gören kişilere görmeye yardımcı ürün ve hizmetler sunma yoluyla ticaret yapmaktadır. Optik sektöründe aynı şekilde az gören kişilere hizmet veren sektör mensuplarının hiç görmeyenlere destek vermesini sağlayacak çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştirerek bu konularda farkındalık yaratmaya katkıda bulunmuş ve beraberinde optik sektörü yaklaşımının toplum tarafından görülmesini sağlamıştır.
        • 2016 yılında Silmo Istanbul Optik Fuarı kapsamı içinde, Parıltı Derneği ile birlikte “Gören Parmaklar” projesine destek vererek ilkokul çocuklarına her biri 1000 USD civarında olan Braille alfabeli daktilo alınması için bağış toplanmıştır.
        • 2017 yılında Silmo Istanbul Optik Fuarı kapsamında, Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği ile birlikte yine görmeyen ilkokul çocuklarına baston ve eğitim araçları almak için bağış toplanmıştır.
        • 2018 yılında Silmo Istanbul Optik Fuarı kapsamında yine aynı proje tekrarlanmış, Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği ile birlikte yine görmeyen ilkokul çocuklarına baston ve eğitim araçları almak için bağış toplanmıştır.
      • 2017 yılında Dünya Görme Günü’nde 40 kişilik bir Karanlıkta Yemek organizasyonu yapılmıştır. Sektör katılımcılarının katıldığı bu yemekte görmeyenlerin neler hissettiği deneyerek anlaşılmıştır. Kanal D tarafından haber yapılan bu etkinlik de göz sağlığı ve optik sektörüne dikkat çekici bir niteliktedir.
      • Opak Lens Çağrı Merkezi’nde görme engellilerin iş önceliği vardır.
        Bu kapsamda Silmo Istanbul fuarlarında katılımcılara “Görme engelli iş başvurusu yapacağını düşündüğünüz dostunuz için detaylı bilgileri ve kabartma harfli başvuru adresini standımızdan alabilirsiniz,” şeklinde duyurular yapılır.
  2. OPTİK GAZETE’NİN KONTAK LENS TANITIMINA KATKILARI
    • Türkiye’nin en çok okunan dijital haber portalı Optik Gazete kontak lensin tanıtımı için birçok özel çalışma yapmaktadır.
      • Her tür kontak lens haberi ilk elden ve öncelikli olarak yayınlanır.
      • Farklı dönemlerde Optik Gazete birçok yarışma organize etmiştir. Bunlardan ilki doğrudan kontak lens, diğerleri dolaylı olarak kontak lens anlatımı içeren yarışmalardır. Bu yarışmalarda kazananlara araba da dahil olmak üzere yüksek bedelli ödüller takdim edilmiştir. Bu yarışmalarda çekilen videolar kontak lensin tanıtımında etkili bir yer almıştır.
        • 2014 – Kontak Lenslerimi Seviyorum Video Yarışması
        • 2015 – Kontak Lenslerim ve Gözlüklerim Benim Vazgeçilmezlerim
        • 2016 – Mercekten Yansıyanlar Video Yarışması
        • 2017 – Gözde Hatıralar Anı Yazma Yarışması
        • 2018 – En Güzel Vitrin Fotoğraf Yarışması
      • Sosyal medyada aktif olan Optik Gazete bu konuda özellikle Facebook ve Instagram’da sık sık post yayınlamaktadır.
      • Gözde Hatıralar Anı Yazma Yarışması kapsamında Onedio sitesinden hizmet satın alınarak “Bir Gözlükçüyü Çılgına Çevirmenin 11 Yolu” isimli gülmece çalışması yapılmış ve sosyal medyada çok dolaşan bu eğlendirme yoluyla farkındalık sağlamıştır.
  3. CİHAN MEDİKAL’İN ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ VE ÜRÜN MEVCUDİYETİ
    • 2004’den bu yana Elegance kontak lenslerinin temsilciliğini yapan Cihan Medikal kullanıcı konforunu, hijyenini ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak ürün geliştirmektedir.
    • Farklı kullanıcı ihtiyaç ve isteklerine göre çeşitlendirilen Elegance kontak lensleri birçok markada bulunmayan dioptri aralığına ve geniş renk seçenekleri yelpazesine sahiptir.
    • Elegance yüksek silindirik değerli kontak lensleri kullanıcılara kazandırmıştır.
    • Ürün yelpazesinde renkli torik lensler gibi zor bulunan ürünleri de barındırmaktadır.
    • Elegance kontak lensleri yüksek kaliteli ürün olarak, kullanıcıya daha uygun fiyat olanağı sunan ve beraberinde optisyenlik müessesesine kar bırakan ürünlerdir.
    • Cihan Medikal, uzun yıllar ürünlerinin kutuları üzerinde fiyat bulundurarak kullanıcıların ürüne ve optisyenlik müessesesine güven duymaları sağlanmıştır.
    • Elegance marka kontak lens solüsyonları kampanyalarla kontak lens satışına destek vermek üzere dağıtılmıştır. Avrupa üretimi, kaliteli ve uygun fiyatlı kontak lens solüsyonlarını bolca kullanabilmek toplumun göz sağlığını olumlu etkilerken, kontak lens satışlarına da ciddi bir ivme kazandırmıştır.
    • ELEGANCE MARKALI KONTAK LENSLER ASLA ve KAT’A INTERNET’TE SATILMAMAKTADIR.

13 HAZİRAN PERŞEMBE_Konu II: INTERNETTE YASAL OLMAYAN KONTAK LENS SİTELERİ İLE MÜCADELEMİZ:
“DURDURAMADIYSAK DA ÇOK CİDDİ BİR ŞEKİLDE FRENLEDİK!”

14 HAZİRAN_CUMA_ Konu III: TÜRKİYE’DE OFTALMİK CAM PAZARINA KATKILARIMIZ.

15 HAZİRAN C.TESİ_ Konu IV: TÜRKİYE’DE OPTİK SEKTÖRÜNÜN YEREL KANATTA BÜYÜMESİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çağlar görgün optik - 5 yıl önce
Sizleri yakınen takip ediyorum. Çalışan personelinizle adresi asla değişmeyeceğim tek adres olarak görüyorum. Siz değerli opaklens ailesi olarak göstermiş olduğunuz çabalardan dolayı teşekkür ediyorum. Bizler en büyük desteği sizlerden alarak yola devam dedik bunca zaman. Teşekkürler opaklesn.