İnternetten Lens Satışları Serbest mi Bırakılacak?

Optik Gazete olarak sektörümüzün bu konu hakkında düşüncelerini almak ve sesini duyurmak üzere mikrofonumuzu siz sektör mensuplarına uzattık.

İnternetten Lens Satışları Serbest mi Bırakılacak?
11 Ocak 2018 Perşembe 11:08

SERBEST KÜRSÜ
OPTİK SEKTÖRÜ KONUŞUYOR

Optik Gazete’de yeni bir bölüm açarak sizlere çeşitli konularda sesinizi duyurma imkânı veriyoruz. Sektörümüzün karşılaştığı ve halen mücadele edilen konularda sizler de görüşlerinizi açıklamak isterseniz, bize yazın, çektiğiniz videoları gönderin yayınlayalım, konu tartışılsın, sizlerin sayesinde gerekli yerlere ulaşsın ve çözüme kavuşsun.

İşte ilk konumuz; internet üzerinden kontak lens satışları.

İNTERNETTEN KONTAK LENS ve GÖZLÜK SATIŞINA KARŞIYIZ!

Sektörümüz için önemli bir gelişme olan Optisyenler Oda ve Birlik kanununun henüz kabul edildiği bugünlerde, internet üzerinden kontak lens satışının serbest bırakılması yönünde çeşitli guruplar tarafından çalışmalar yürütüldüğü ve bu yönde bir karar alınması için kulisler yapıldığı haberleri gelmekte…
 
2004 yılında kabul edilen 5193 sayılı “Optisyenlik Hakkında Kanun”da kontak lensin yalnızca optisyenlik müesseselerinde satılmasıyla ilgili yasal hüküm varken, bugün hala internet üzerinden kanuna aykırı bir şekilde kontak lens satışları devam ediyor.
 
Göz sağlığı kapsamı içinde, gözün korneasına doğrudan temas eden tıbbi bir protez olan kontak lensin mutlaka doktor reçetesiyle bu konunun uzmanı olan optisyenlik müesseselerinden satın alınması gerekiyor. Konunun uzmanı olan optisyenlik müesseseleri Sağlık Bakanlığı tarafından sürekli denetleniyorken, tamamen denetimden uzak ve kontrolsüz olarak satış yapılan internetten alınan kontak lenslerin göz sağlığı açısından ne kadar tehlikeli olduğu açıktır.
 
Optik Gazete olarak sektörümüzün bu konu hakkında düşüncelerini almak ve sesini duyurmak üzere mikrofonumuzu siz sektör mensuplarına uzattık. Bu konu hakkındaki görüşlerinizi iletmek için [email protected] adresine mesaj atabilirsiniz. Ayrıca Serbest Kürsü’de ele alınmasını istediğiniz diğer konuları da bize bildirebilirsiniz.
 
Optik Gazete olarak toplumun ve bireylerin göz sağlığı ve yerel bağımsız optisyenlik müesseselerinin gelişimi hakkındaki konularda etkin çalışmalarımız devam edecektir…

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.