Gün Işığı Miyop Gözlere Faydalı

Dr. Asena: "Miyopiye kapalı mekânlardaki ışık miktarının neden olduğunu anlaşıldı. Bu nedenle miyop çocuklara spor yapmak gibi uzak bakışın kullanıldığı dış mekân aktiviteleri öneriyoruz"

Gün Işığı Miyop Gözlere Faydalı
16 Mayıs 2016 Pazartesi 08:54

 Küçük yaşlardan itibaren çocukların yaşamını olumsuz etkileyen ve belli bir yaşa kadar tedavisi bulunmayan Miyopi (uzağı net görememe) aileleri kaygılandırıyor. Çocukluk ve gençlik dönemindeki Miyopi numarasının artmasıyla birlikte ailelerin endişelendiğini söyleyen ve miyopinin ilerleyişini durdurmanın tam olarak mümkün olmadığını söyleyen Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, çocuklukta miyopinin düzeltilmesinin yalnızca gözlükle yapılabildiğini ifade etti.

Her gün en az 2 saat

Dr. Asena, miyopinin bugüne dek kitap okuma, televizyon izleme ve bilgisayar oynamayla ilişkilendirildiğini kaydederek, "Miyopiye kapalı mekânlardaki ışık miktarının neden olduğunu anlaşıldı. Bu nedenle miyop çocuklara spor yapmak gibi uzak bakışın kullanıldığı dış mekân aktiviteleri öneriyoruz" dedi.

Miyopinin ilerlemesinin 18- 20 yaşından sonra durduğu bilgisini veren Dr. Asena, "Göz gelişimini etkileyen faktörlerden birisi de ortamdaki ışıktır. Bir oda iyi aydınlatılmış olsa bile 400 lüxlük bir aydınlığa sahiptir. Hâlbuki ev dışında hava kapalı olsa dahi bu rakam 40 bin lüx değerindedir.

Yani kapalı mekândaki ışık miktarı, açık alandakinin yüzde 1'i seviyesinde. Karanlık ortamda göz daha çok büyüdüğü için miyopi de büyüyor.

Bu nedenle çocukları küçük yaşlardan itibaren her gün 2 saat gün ışığına çıkarmak gerekiyor" diye konuştu. Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, açık havada büyüyen çocukların miyopi ilerlemesinde yavaşlama gözlemlendiği bilgisini de verdi.

Kaynak: yeniasir.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.