Göz Muayenesini İhmal Etmeyin!

Çocukluk çağlarında en çok rastlanan göz rahatsızlığı hiç kuşkusuz şaşılıktır.

Göz Muayenesini İhmal Etmeyin!
18 Haziran 2015 Perşembe 13:35

Özellikle bebeklerde erkenden göz muayenesi yaptırmak ileride gözler ile ilgili problemlerin aşılmasında oldukça yarar sağlayacaktır. İlk 6 ay içinde gözler tamamen işlevini yerine getirebilmesi için gerekli kas ve sistemleri tamamlar. Bu nedenle bebeklerde göz kayması ya da görme sorunu olup olmadığı doktora gidilerek anlaşılabilir. Özellikle bebeklerde en çok rastlanan sorun göz tembelliğidir. Oldukça yavaş ilerleyen bu durum bebeğin çocukluk çağına girmesine kadar devam ettiği için çocuk bu durumun oldukça normal olduğunu sanarak aile bireylerini durum hakkında bilgilendiremez. Doktorların kolaylıkla anlayabileceği bir rahatsızlık olan göz tembelliği bebeklik çağında olan her bireyin geleceğini etkilemesinden dolayı önemlidir.

Çocukluk çağında yakalanılan rahatsızlıklar ileride ciddi görme problemlerine yol açabilir. Çocukluk çağlarında en çok rastlanan göz rahatsızlığı hiç kuşkusuz şaşılıktır. Bebeklik çağlarında çok fark edilmese dahi eğer göz kaslarında bir problem varsa ve küçük yaşta kontrol edilip giderilmesi sağlanmamışsa, çocuklukta kalıcı göz şaşılığı problemleri görülebilir.

 


Bebeklik döneminde görme yetisi tam anlamıyla gelişmediğinden bebekler sadece cisim takip etme ve izleme gibi tepkiler vererek gördüklerini belli ederler. Doktorların küçük yaşlardaki hastalarına uyguladıkları muayene yöntemlerinin temelinde de bu vardır. Ayrıca ışık ile göz bebeği kaslarının kontrolü de küçük yaşlarda yapılmalıdır.

Eğer bebek bekliyorsanız ya da yeni doğmuş bir bebeğiniz varsa vakit kaybetmeden doktorunuza başvurarak göz muayenesi yaptırın. Geleceği için oldukça yararlı olan bu işlemde çocuğunuzu ileride yaşayabileceği olumsuz durumlardan koruyabilirsiniz.


Kaynak: gözsağlığı.net


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.