Göz Kararmasına Dikkat!

Bazen durduk yere bir an da ortaya çıkan ve gözlerin kararması ile bir dengesizlik hali ortaya çıkabilir. Hatta bu durum da anlık görme bozukluğu da oluşabilmektedir.

Göz Kararmasına Dikkat!
26 Ocak 2016 Salı 16:12

 Gözler neden kararır? Bu durum bazen açlık, ishal, stres, sıcak ortam veya bir ilacın yan etkisi olarak basit bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu durum ortadan kalktıktan sonra geçebilir. Ancak bazen de önemli olan hastalıklar göz kararmasına neden olabilmektedir. Tabi ki bu durum tek başına değil yan bazı belirtiler ile değerlendirilerek hekimler tarafından ortaya çıkarılmaktadır.

Genelde göz kararmasında en çok etkili olan durum tansiyonda yaşanan dalgalanmalardır. Aç kalma ya da stres tansiyonu etkileyecek ve değişimler yaratacak etkenlerdir. Su kaybı, tansiyon yükselme ya da düşmeler, şekerde düşme ya da yükselme, tiroit hastalıkları, kansızlık, gözde oluşan sorunlar, boyun damarlarında daralma olması ve bazı ilaçların yan etkileri göz kararması nedenleridir.

Aniden ayağa kalkınca gözlerde kararma olması ile düşük tansiyon etkisiyle ortaya çıkmasıdır. Tabi bu durum bazı hastalıkların etkisi ile oluşan bir durumdur. Göz kararması ile baş dönmesi oluşması; kulak, tansiyon, migren, beyin tümörleri, kalp ve damar hastalıkları nedenleri ile oluşuyor ihtimali taşır. Mide bulantısının eşlik etmesi ile de mide rahatsızlıkları nedeni ile ortaya çıkabilmektedir. Göz kararması süreklilik taşıması halinde mutlaka bir hekime danışmak da fayda vardır.

Kaynak: ogunhaber.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.