Göz Çevresi Günlük Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Göz Çevresi Günlük Bakımı Nasıl Olmalıdır?
16 Kasım 2015 Pazartesi 16:21


Göz çevresi yüzün en hassas bölgesidir. Bu yüzden bakımında çok dikkatli olmak gerekir. Aksi takdirde göz çevresine yapılan yanlış bakım nedeniyle göz çevresi zarar görebilir. Kırışıklık oluşumu ve göz altı torbaları bilinçsizce yapılan bakımın sonucu ortaya çıkabilir.

Göz çevresinde yüzümüzün diğer bölgelerine oranla daha az yağ bezleri bulunur ve kendi kendini yenileyemez. Bu yüzden bölgenin sık sık temizlenmesi gerekir.


Bayanların makyajla özellikle göz makyajıyla yatmamaları gerekir. Gözümüz, göz çevresini temizlediğimiz losyonla kalmamalı muhakkak duru suyla yıkanmalı. Göz makyajını temizledikten sonra uygun bir nemlendiriciyle nemlendirmelidirler.



Göz çevresinde kırışıklıklara neden olmamak için gerekiyorsa gözlük veya lens kullanmak, gözlerimizi kısarak bakmamak güneş ışıklarına karşı güneş gözlüğü kullanmak gibi önlemler alınabilir.



Kaynak: hurriyet.com.tr



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.