Bebeklerde Göz Tümörüne Dikkat!

Gerekli incelemeleri yaptırmak çok önemli

Bebeklerde Göz Tümörüne Dikkat!
08 Temmuz 2016 Cuma 17:53

Bebeklerde Göz Tümörüne Dikkat Edin!

Göz tümörünün sebepleri çok çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Bunun nedeni ise göz tümörü gözde, göz kapağının olduğu kısımda yada etrafında bulunan yumuşak doku ve kemiklerde de oluşabilir.

Örnek vermek gerekirse gözden dolayı meydana gelmiş bir tümör ise o zaman görmede kayıplar yaşanabilir. Bebeklerde ise oldukça dikkat etmemiz gereklidir. Bilhassa bebekte bakmamız gereken bir nokta vardır. O da siyah olan göz bebeği kısmının gittikçe beyazlaşması durumudur. Böyle bir durumda retinoblastoma diye adlandırılan ve bebeklerde çok sık rastlanan göz kanseri ihtimali düşünülmelidir. 
 
Yetişkin insanlarda malign melanoma diye adlandırılan cilt kanserinin bir çeşidi olan en sık olarak yetişkinlerinde gözünün iç kısmında kanser bulunabilmektedir. Bu vaziyette de yine görmede kayıp yaşama ya da göz bebeğinin renginde değişiklik meydana gelebilir.

Kaynak: metrogazetesi.com

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.