Amerika'dan Bir Başarılı Biyonik Göz Nakli Daha!

15 yıldır görme engelli olarak yaşamını sürdüren Jamie Carley'e başarılı bir ameliyatla biyonik göz nakledildi.

Amerika'dan Bir Başarılı Biyonik Göz Nakli Daha!
15 Aralık 2015 Salı 09:58

 Gün geçtikçe biyonik organların yaygınlaşmasıyla başarılı sonuçlar elde edilmeye devam ediyor.

15 yıldır görme engelli olarak yaşamını sürdüren Jamie Carley, engeli belli kriterde olan kişilerden yalnızca biriydi. Böylece o, Amerika’nın ikinci biyonik göz nakli yapılan kişisi oldu.

Zamanla retinitis pigmentosa isimli göz problemi nedeniyle görme yetisinde büyük kayıp yaşayan Carley, Colorado Üniversitesi tarafından kendisine uygulanan biyonik göz sayesinde yeniden görmeye başladı. Carley’in görmesini sağlayan yalnızda biyonik göz değildi. Gözlerinden birine mikroçip yerleştirildi. Kamera bulunan bir gözlük sayesinde de görme işlemini bir nevi gerçekleştirebiliyor. Kameranın çektiği video, optik sinirlere bağlı olan mikroçipe gönderiliyor ve bu sinirleri uyararak beyine görsel bilgiyi aktarıyor.


Carley, tamamen görme yetisini kazanamamasa da biyonik göz ile obje şekillerini ayırt edebilecek dereceye geldi. Bu tür ameliyatların geleceğe yönelik başarılı ve önemli bir adım olduğu çok kesin.

Kaynak: webtekno.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.