Apple sanal gerçeklik gözlüğü mü yapıyor?

Apple VR teknoloji pazarına girecek mi?

Apple sanal gerçeklik gözlüğü mü yapıyor?
15 Ağustos 2017 Salı 13:51

Samsung ve Google tarafından birçok giyilebilir teknoloji üretimi yapıldı ve zaman içinde VR konusunda ciddi ilerlemeler kaydedildi.  Samsung ve Google VR ve giyilebilir teknoloji konusunda gelişmelere hız kesmeden devam ederken Apple tarafından henüz resmi olarak bir çalışma yapıldığı bildirilmedi.

İddiaya göre, şu ana kadar giyilebilir teknoloji açısından sadece akıllı saat üreten Apple VR teknolojisi çalışmalarına ağırlık verdi. Apple’ın son zamanlarda işe aldığı personeller veya aldığı patentler ise bu iddiayı doğrular nitelikte. Daha önce Oculus, Google ve Samsung’un faaliyet gösterdiği VR piyasasında Apple sadece patent almakla kalmıştı. Apple'ın 4 yıldır aldığı ve almaya devam ettiği sanal gerçeklik patentleri, yakında Apple'ın VR ürünleri ile karşılaşabileceğimizi gösteriyor.
Apple sanal gerçeklik gözlüğü mü yapıyor
 Apple 2014 yılında sanal gerçeklik ve prototipleme konusunda uzman birçok mühendisi işe almış aynı zamanda da Holo Lens adlı ses donanım şirketinde çalışan bir mühendisi de kiralamıştı. Şirket Ayrıca Apple özel lens ve algılama teknolojileri uzmanı mühendisleri de kadrosuna dahil etmişti.

Kaynak :hurriyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.