19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun!

Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasının 98’inci yıldönümü bugün coşkuyla kutlanıyor.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun!
19 Mayıs 2017 Cuma 08:38

Bu yıl 98'nci yıl dönümü olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bugün tüm yurtta ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde törenlerle kutlanacak, Optik Gazete olarak geleceğimizin teminatı gençlerimizin bayramını kutluyoruz.

Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasının 98’inci yıldönümü bugün coşkuyla kutlanıyor. Atatürk’ün beraberinde 18 kişiyle Samsun’a çıkarak milli mücadele meşalesini yaktığı Bandırma Vapuru ise maceralı hikâyesiyle bugün de gündemde...

Ulu önder Atatürk’ü 9. Ordu Müfettişi olarak kurmayları ile birlikte İstanbul’dan Samsun’a taşıyan Bandırma Vapuru, Kurtuluş Savaşı’nın seyri ve Cumhuriyet’in kurulmasında kritik bir role sahip.

Atatürk’ün beraberindeki 18 kişiyle 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla birlikte Milli Mücadele’nin meşalesi yakılmış, birkaç yıl içinde yıkılmış bir imparatorluğun küllerinden genç ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti doğmuştu. 

19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun
19 MAYIS 1919 TARİHİNİN ANLAMI VE ÖNEMİ

19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanmaktadır. Atatürk Millî Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de "gençlik" kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. Atatürk gençlerden sık sık bahsederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmiştir. O'nun şu sözü çok anlamlıdır:"Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir." 

Atatürk'ün gençliğe armağan ettiği ve "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanan 19 Mayıs tarihinin önemini daha iyi anlayabilmek için Atatürk'ün 16-19 Mayıs 1919 tarihleri arasında gerçekleştirdiği İstanbul-Samsun yolculuğunu bir kez daha hatırlamamız gerekir.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun !


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.