Yüz Hatlarına Göre Doğru Gözlük Nasıl Seçilir?

Güneş gözlüğü seçerken dikkat etmeniz gerekenler...

Yüz Hatlarına Göre Doğru Gözlük Nasıl Seçilir?
19 Mart 2016 Cumartesi 13:35

 Güneş gözlüğü kullanımı hem yazın hem de kışın zorunlu bir ihtiyaç olabilirken aynı zamanda güzel bir tarz yaratma amacı ile de kullanılmaktadır. Günümüzde genellikle iyi bir görüntü için kullanılan güneş gözlükleri özellikle yaz aylarının bir numaralı aksesuarı olarak adlandırılabilir. Peki, yüz hatlarına göre doğru gözlük nasıl seçilir?

 

Yüz şeklini en iyi belirleyen yanak, burun ve göz çukuru üçlüsü, gözlük ile kapanacağı için bu durumu telafi edecek en uygun çerçevenin belirlenmesi gerekmektedir. Eğer kare yüz hatlarına yani geniş alın, belirgin yüz kemikleri ve geniş bir kare çeneye sahipseniz size en çok yuvarlak ve oval çerçeveler yakışacaktır. Köşeli gözlük seviyorsanız da kelebek model çerçeveli gözlükler kullanabilirsiniz.

 

Orantılı yüz hatları, belirgin elmacık kemikleri ve alına göre daha ince bir çeneye sahipseniz çok şanslınız demektir. Zira bütün çerçeveler yüzünüze uyum sağlayacaktır. Bu sezonun trendi olan yuvarlak vintage gözlükler emin olun size çok yakışacak! Kaçınmanız gereken tek çerçeve ise çok geniş olanlar. Özellikle çerçeve üzerindeki süslemeler yüz şeklinizin kapanmasına neden olabilir.

 

Çıkık alın, enine göre daha uzun yüz kemikleri ve sivri bir çene kemiğine sahipseniz kenarları köşeli olan çerçeve modelleri yüzünüze hacim katmaya yardımcı olacaktır. Geniş çerçeveli gözlükleri rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Özellikle göz çevresi uzunluğundan daha uzun çerçeveleri tercih etmelisiniz. Kaçınmanız gereken modeller ise dar, küçük ve yuvarlak modeller olacaktır.

 

Orantılı yüz kemikleri, dolgun yanak bölgesi ve küçük bir çeneye sahipseniz tek ihtiyacınız yüzünüze biraz köşe eklemek olacaktır. Yanaklarınız belirgin olduğu için yalnızca üstten çerçeveli modelleri kullanmak yararınıza olur. Köşeli ve geometrik gözlük modelleri size mükemmel bir uyum sağlayacaktır. Kaçınmanız gereken modeller ise küçük ve aşağı doğru genişleyen çerçeveler!

Kaynak: tam12den.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.