Yarışmamız İptal Edilmiştir!

Video Yarışmamızı katılım sayısının yetersizliği nedeniyle, üzülerek iptal etmek zorunda kaldık.

Yarışmamız İptal Edilmiştir!
18 Haziran 2016 Cumartesi 09:13

MERCEKTEN YANSIYANLAR
VİDEO YARIŞMASI İPTAL EDİLMİŞTİR!
 

Optik Gazete yönetimi olarak, üzülerek bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan amatör video yarışmasının iptal edilmesine karar verilmiştir. 
 

Toplumun dikkatini gözlüğün ve kontak lensin sağlık ürünleri olduğuna çekmek, kaliteli gözlük camı ve doğru şekilde kontak lens kullanmanın önemini vurgulamak gibi amaçlarla her yıl düzenlediğimiz ve bu yıl “Mercekten Yansıyanlar” başlığıyla düzenlemeyi planladığımız “Amatör Video Yarışması”nı, katılım sayısının yetersizliği nedeniyle, üzülerek iptal etmek zorunda kaldık. 
 

Başvuru süresini 17 Haziran 2016 tarihine kadar uzattığımız yarışma için internet sitemize eklenen video sayısı da katılımcı sayısı da ne yazık ki tarafımızca öngörülen yeterli sayıya ulaşamamıştır. 
 

Üç yıldır düzenlediğimiz ve optik sektörünün en önemli iki ürünü olan gözlük ve kontak lensin tanıtımına katkı sağlayan bu yarışmaya ilginin yetersiz olmasından ötürü derin üzüntü duymaktayız.  
 

Optik Gazete olarak optik sektörü mensuplarına ve optisyenlik bölümü öğrencilerine sürekli yaptığımız davet çağrılarına bu kadar tepkisiz ve ilgisiz olunması, sektörümüz açısından, son derece düşündürücüdür.  
 

Optik sektörünü tanıtmak, gözlük, kontak lens ve göz sağlığı konusunda toplumu bilinçlendirmek, optik sektörünün gelişmesine katkı sağlayacak yeni görüş ve fikirleri yaymak açısından çok güzel bir fırsat olarak kullanılabilecek olan bu yarışmanın, bu denli bir ilgisizliği hak etmediği düşüncesindeyiz.  
 

Optik Gazete olarak gerekli tüm adımların atıldığı ve sponsorlukların sağlandığı yarışma; Hyundai i10 Otomobil, Scooter Motosiklet, Hong Kong Optik Fuarına 2 Kişilik Seyahat  (9-11 Kasım 2016, Otel, Uçak ve Günlük Masraflar), Dijital Fokometre, iPhone 6 ve Apple Watch gibi çok sayıda çekici ödüle rağmen, karşılaştığımız bu tablo oldukça düşündürücüdür. 
 

Bildiğiniz üzere, bu yıl minimum 100, maksimum 200 videonun katılımıyla gerçekleştireceğimizi belirttiğimiz yarışmaya, ülkemizde sayısı 5600’ün üzerinde olan optik mağaza arasından katılımın sadece 3 video ile olması, oldukça hayret vericidir. 
 

Optisyenlik programı olan üniversitelerdeki öğrencilerin daha yüksek katılım gösterdiği yarışmaya 6 ayrı üniversiteden katılım sağlanmıştır. Türkiye’de 45’in üzerinde olan optisyenlik bölümü olan üniversite olduğunu düşünürsek, bu sayıyı da tatmin edicilikten çok uzak bulduğumuzu söylemek zorundayız. 
 

Elbette bu noktada biz de “Optik Gazete olarak, nerelerde yanlış yaptık, eksiklerimiz nedir, daha etkili bir davet yapabilir miydik?” diye çeşitli özeleştirilerde bulunmayı ihmal etmedik. Kim bilir belki de bugünkü tespitlerimiz, gelecek yıllarda bu yarışmayı yinelememiz durumunda bizi daha iyiye taşıyacak olan temel taşları olacaktır. 
 

Sonuç olarak geldiğimiz bu noktada, bir olumsuzun bir olumluya tohum olacağı ümidiyle, Optik Gazete olarak en büyük temennimiz bu yarışma iptalinin sektör mensuplarımızın kendi içlerinde bir değerlendirme yapmasına vesile olmasıdır. Belki böylece sektör olarak, ortaya konulan fırsatların daha iyi anlaşıldığı ve hak edilen şekilde değerlendirildiği bir geleceğe doğru yol alabilme imkanına kavuşabiliriz. 
 

Bu arada bu iptalle birlikte video yarışmasına gereken önemi gösterip başvuruda bulunan tüm katılımcılara emeklerinden ve katılımlarından ötürü teşekkür ediyor, mecbur kaldığımız iptalden dolayı özür diliyoruz. Katılımcılarımızın videolarına ilişkin her tür hakları kendilerine ait olup, Optik Gazete tarafından bilgisayar sistemlerinden bu yarışmaya ilişkin bütün kayıtlar silinmiştir ve hiçbir şekilde Optik Gazete tarafından kullanılmayacaktır. 
 

Özellikle üç yıldır bu yarışmaya en yüksek ilgiyi gösteren ve her yıl daha çok sayıda öğrencisinin yarışmaya katılımını sağlayan Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Optisyenlik Bölümü yöneticilerine ve öğretim üyelerine, sektörümüzün gelişimi için sunulan bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirip, öğrencilerine çok boyutlu gelişme imkanı sağlayan video yarışmasına yüreklendirdikleri için Optik Gazete olarak ayrıca teşekkür ediyoruz. 
 

Bu yıl, Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nden 15 öğrenci yarışmaya katılım başvurusunda bulunmuştur.  Optisyenlik mesleğini yücelten projelere gösterdikleri bu ilgi dolu yaklaşımdan ötürü biz de Optik Gazete olarak, Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nin laboratuvarına, “Dijital Fokometre” bağışı yaparak öğrenci gelişimine katkıda bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz. 


             Resim Temsilidir

 

Yarışmaya öğrencileri katılan Kemerburgaz Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Bartın Üniversitesi ve Medipol Üniversitesi laboratuvarlarına da Optik Gazete tarafından birer adet “Işıklı Snellen Eşeli ve Yakın Okuma Eşeli” armağan edilecektir. 

  
                     Işıklı Snellen Eşeli                           Işıklı Okuma Eşeli

 

Ayrıca, iptaline karar verilmesine rağmen, yarışmaya katılan tüm adaylarımıza Optik Gazete’den birer adet “Asus Memo Pad 7” tablet, küçük bir teselli armağanı olarak en kısa zamanda gönderilecektir.

 

Saygılarımızla,


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zehra Çelik PARLAK - 8 yıl önce
Yarışmanın ilk duyurularında gelenekselleşmiş olması çok mutlu etmişti beni. Ancak iptal edilmesi de bir o kadar üzdü.
Düşündüğümde, kim madden bu denli değerli hediyeler vererek tek kazancı sadece gençleri motive etmenin gururunu yaşamak adına böylesi zahmete girer? sektörde sadece 1 kişi o da, Erol Harbi.
Bu gençler aslında sektörde böyle birinin varlığından ne denli şanslı olduklarını anlamamaları da ayrı bir konu. Sanırım Erol bey bu sektöre bir kaç beden büyük kalıyor. aksi halde başarılarına bu kadar baltalar kuşanılmazdı diye düşünüyorum. Belki haddimin sınırında olacak ama baltalarını, gülen yüzlerinin ardında gizleyen koca koca adamlar az bi durup "ben de faydalı birşeyler yapayım, yapamasamda köstek olmayayım" desinler artık. Gençlere de tavsiyem, Kimin ne dediği ile değil samimiyet ile hareket edin.
Sevgiler
Avatar
Kemal Özdemir - 8 yıl önce
O kadr çalıştık çabaladık en azından hazırlayanlar arasında seçim yapsaydınız daha iyi olurdu hediyeler içinde teşekkürler özür dileyerek yazıcam daha iyi hediye gönderebilirsiniz.Hediyelerde adrese daha teslim edilmedi