Vatandaş SGK'ya seslendi: "Gözlük Ödemeleri Yetersiz"

Gözlük cam ve çerçevesi ödemeleri çok az

Vatandaş SGK'ya seslendi: "Gözlük Ödemeleri Yetersiz"
12 Temmuz 2016 Salı 13:18

GÖZLÜK ÖDEMELERİ YETERSİZ


Vatandaş SGK'ya seslendi "Gözlük Ödemeleri Yetersiz!" Halka hizmet adına birçok ödeme gerçekleştiren Sosyal Güvenlik Kurumu, gözlük camına da belli bir miktar ödeme yapıyor. Kurumun gözlük camına yaptığı ödeme ise, hem halkça hem de bu işle uğraşanlarca yetersiz görülüyor.»

Vatandaş SGK'ya seslendi "Gözlük Ödemeleri Yetersiz!" Halka hizmet adına birçok ödeme gerçekleştiren Sosyal Güvenlik Kurumu, gözlük camına da belli bir miktar ödeme yapıyor. Kurumun gözlük camına yaptığı ödeme ise, hem halkça hem de bu işle uğraşanlarca yetersiz görülüyor 


Gözlük çerçevesi ve gözlük camına çok para verildiğini söyleyen vatandaş, bu durumdan şikayetçi. Bir gözlüğe neredeyse 300 lira ödendiğini vurgulayan halk, SGK' nın yaptığı yardımı arttırması gerektiğine işaret etti.

"CÜZİ BİR KISMI KARŞILANIYOR"



22 yıldır gözlükçülük işiyle uğraşan Merve Gözlük Camı Malatya şube Müdürü Ali Rıza Polat da SGK' dan yapılan yardımı yetersiz buldu ve fiyatın arttırılmasını istedi. SGK'nın verdiği ücret biraz az diyen Polat, şu şekilde konuştu: "1992-1993 yılında bir insan gelip 100 dolar civarında bir gözlük alabiliyordu. SGK'nın geçen sene için ödemiş olduğu 35 liralık bir bürüt rakam vardı. SGK"nın ödemiş olduğu bu rakam çok cüzi bir rakam olduğu için tüketici bir fiyat farkı ödemek zorunda kalıyor. SGK' nın ödeme konusunda fiyatları biraz daha arttırması lazım. 2003-2004 yılında ödemiş olduğu ücret organik bir cama o zaman 60 - 65 liraydı, şimdi 16 lira para ödeyebiliyor. SGK bu konuda ödemesini arttırırsa sektör biraz daha rahatlayacaktır. Bunda gerek meslektaşlarım olsun gerek tüketici bu konuda net bilgilendirilmiyor. SGK' nın çok cüzi bir miktarda para ödediğini optik müesseselerin vurgulaması ve bunu izah etmesi lazım."

Kaynak: sonsöz gazetesi

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.