Üç Boyutlu Gözlükle Anatomi Dersi

İzmir’deki Fevzi Çakmak Ortaokulu’nda yaz dönemi öğrencileri, MEB’in Eğitim Bilişim Ağı İzmir ekibinin geliştirdiği özel gözlüklerle, fen dersi konularını daha kolay öğreniyorlar.

Üç Boyutlu Gözlükle Anatomi Dersi
02 Ağustos 2018 Perşembe 09:31

İzmir Karabağlar'daki Fevzi Çakmak Ortaokulu'nda, yaz döneminde 8'inci sınıfa hazırlanan öğrenciler, fen bilgisi derslerini artık kolaylıkla anlayabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim Bilişim Ağı (EBA) İzmir ekibi tarafından geliştirilen sistemle, öğrenciler özel gözlükler sayesinde insan vücudundaki dolaşım, sinir, solunum, sindirim, iskelet ve kas sistemlerini sanki önlerindeymiş gibi, 3 boyutlu ve sanal olarak görüp inceleyebiliyorlar. Kadavraya ihtiyaç bırakmayan sanal gerçeklik, öğrencilerin dersi rahatlıkla anlamasını sağlıyor.
 
Önlerinde Canlanıyor
 
İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz döneminde 8'inci sınıfa hazırlanan öğrenciler için farklı bir kurs başlattı. MEB Eğitim Bilişim Ağı İzmir ekibinin geliştirdiği sistemle öğrenciler, karmaşık fen bilgisi derslerini artık rahatlıkla anlayabiliyor. Türkiye'de ilk defa karma gerçeklik denilen teknoloji ile insan vücudunun 3 boyutlu modellemesini yapan EBA ekibi, ders kitaplarındaki karmaşık, soyut, anlaşılması zor konuları bu şekilde gözle görülür, neredeyse elle tutulur ve boyutlu hale getirdi. Bu sistem ile vücudun tüm organlarını ayrıntılı ve gerçeğe yakın olarak incelemek mümkün. Öğrenciler özel gözlükler sayesinde insan vücudundaki dolaşım, sinir, solunum, sindirim, iskelet ve kas sistemlerini sanki önlerindeymiş gibi, 3 boyutlu ve sanal olarak inceleyebiliyorlar.

Yahşi de Derse Katıldı
 
3 boyutlu gözlüğü takan öğrenciler, üzerinde insan vücudundaki sistemlerin çizimlerinin olduğu kağıda bakıyor. O an insan vücudu 3 boyutlu olarak öğrencinin gözünün önünde canlanıyor. Öğrenciler orada olmayan bir insan vücudu görüntüsü üzerinden dersi işliyor. Öğrencilerle dersi dinleyen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "Bir kadavrayı getirip sınıfta kullanamayız. Yerine artırılmış sanal gerçeklik uygulamasıyla dersler daha verimli şekilde uygulanıyor" dedi.

Kaynak:  Yeni Asır Gazetesi
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.