Teşekkürler AKAY OPTİK

İşimize, sektörümüze, ülkemize katkıda bulunma tutkumuz çok güçlü.

Teşekkürler AKAY OPTİK
23 Mayıs 2019 Perşembe 10:18

Ben Hülya Kurt Şenyüz.

Opak Lens’in Pazarlama ve Kontak Lens Eğitim Müdürü’yüm. Göz camiasına girişimin 27. Yılı.

İşletme Fakültesi mezunu bir yöneticiyim. 27 yıldır oftalmoloji camiasının içindeyim. Kontak lens uzmanlık alanım. Opak Lens iş hayatım boyunca çalıştığım üçüncü şirket. Daha önce 4 yılımı ve 16 yılımı verdiğim uluslararası kontak lens üreticisi ve tedarikçisi olan iki ayrı firmada birçok görevde bulundum. Daha sonra Medipol Üniversitesi Optisyenlik Bölümü’nde hocalık.

Konu : Hep Kontak Lens, en iyi bildiğim konu, anlatmayı en çok sevdiğim, hala öğrendiğim.

Bu Gün 21 Mayıs 2019, Salı, İzmir’deyim, Akay Optik Cam Fabrikası’ndayız.

Akay Optik, şirketimiz Opak Lens için yeni bir başlangıç. Biz bu fabrika ile cam üreticisi kimliğini de üstlenmiş oluyoruz. OPAKAY oluyoruz. Ve ben Akay Optik’in üretim bölümünü gezerken yıllar önce söylediğim bir söz aklıma geliyor. Önce kendi kendime usulca gülümsüyorum, sonra dayanamayıp, yanımda bulunan sevgili patronum Erol Harbi’ye ve Akay Optik’in kurucusu sevgili Mehmet Akay’a anlatıyorum.

Bundan yıllar yıllar önce, en az 15-20 yıl olmuştur, cam konusunda uzman bir kişi ile bir sohbetimiz olmuştu. Bana camlar konusunda detaylı anlatım yapmaya çalışmış ve hatta bir iş bağlantısı kurmaya çalışmıştı. O gün söylediklerim, bugün bu güzel fabrikayı, Akay Optik’i gezerken kulaklarımda çınlıyor.

‘’Ben lensçiyim, camla işim olmaz, bu yaştan sonra da cam öğrenmeye hiç niyetim yok’’

Demiştim, demişim, çok büyük konuşmuşum.

Ve bugün, camı da öğreniyoruz.

Ve Akay Optik

Nasıl heyecanlandım, meraklandım, sorularımla herkesi daralttım. Yazılımla el değmeden yapılan cam üretimine hayret ettim. Kişiye özel RX ve freeform üretiminde Akay Optik’in başarısına neden olan unsurları gözümle gördüm. Kalıplara yerleştirilen camların nasıl işlendiğini, kaplamaların nasıl yapıldığını, diyoptrinin nasıl verildiğini izledim. Kalite kontrol departmanındaki titizliğe hayran oldum. Güneş gözlüğü camlarının nasıl renklendiğini izledim, keyiflendim. Hatta ben de bir degrade cam renklendirdim, ve hatıra olarak aldım.

Teşekkürler AKAY OPTİK, teşekkürler Mehmet Bey, Serdar Bey ve diğer değerli cam emekçileri.

Ama en büyük teşekkür de sevgili patronum EROL HARBİ’ye. Ekonomik darboğazlar nedeniyle bugünlerde herkes yerli yatırımlarımız olan, milli servetimiz olan fabrikalarını elden çıkarmak durumunda kalıyor. Sektörümüzde de yabancı sermayeli dünya devleri, yerli üreticileri tek tek satın alarak tekelleşme yoluna gidiyor. O ise risk alıp, yatırım yapıp, Türkiye’nin önde gelen cam üreticilerinden olan Akay Optik’i bünyemize katarak, yerli kanattaki güç birliğinin bir parçası haline getirdi. Akay Optik’in daha da güçlenip gelişmesi için başlattığı çalışmalara bakıp gururlanıyorum ve Opak Lens olarak sektörümüzde ne kadar önemli bir misyon yüklendiğimizi görüyorum. Bugün bu gezi sırasında bunu bir kez daha iliklerime kadar hissediyorum. Bugün kendisini daha iyi anlıyor ve yaptıklarının önemini daha iyi kavrıyorum…

Bugün sadece bir fabrika gezisi yapmıyorum. Birçok şeyi birçok başka açıdan görme fırsatı buluyorum. Fark etmenin sonu yok.

Bir sürü bilgi alıyorum, öğrenmenin de yaşı yok. Öğrenme isteği oldukça biz varız.

Camı kontak lens kadar öğrenebilir, benimseyebilir ve anlatabilir miyim bilmiyorum. Ama bugünkü heyecanımı sizlerle paylaşmak istedim. Fotoğraf ve videolarıma da bu heyecan fazlası ile yansımış.

İşimize, sektörümüze, ülkemize katkıda bulunma tutkumuz çok güçlü. Bu tutku ve içimizdeki yaşama aşkı, merak ve heyecan hiç bitmesin.

Sevgiyle kalın…

Hülya Şenyüz

Opak Lens

Pazarlama ve Kontak Lens Eğitim Müdürü


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gökhan AYDOĞAN - 5 yıl önce
Mükemmel bir yazı olmuş.
Okurken ben heyecanlandım. Ben de bir optisyenlik bölümü öğrencisiyim ve siz hülya hanım benim hayallerimi gerçekleştirmisiniz.
Bu bana umut ve var olan heyecanımı katlanarak artmasına sebeb oldu sizinle tanışmayı çok isterim ve fırsatım olursa ekibinizin bir parçası olmak isterim.
Saygılarımla...