Tek Tuşla Uzak ve Yakın Gözlük Birarada

Gözlükte geleceğin teknolojisi oldukça pahalı bir çözüm sunuyor

Tek Tuşla Uzak ve Yakın Gözlük Birarada
13 Nisan 2019 Cumartesi 10:42

Tek Tuşla Uzak ve Yakın Modu Arasında Geçiş Yapabilen Gözlük

Gözlüğün Öngörülen fiyatı 2240 $

TouchFocus, uzak ve yakın gözlüğünü tek bir gözlükte birleştirerek yaşla beraber meydana gelen görme kaybına yönelik pratik ve pahalı bir çözüm sunuyor.

İlerleyen yaşla birlikte ortaya çıkan görme kaybı, ayrı ayrı uzak ve yakın gözlüğü taşıma ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Uzak, orta ve yakın mesafelerini tek bir camda görmeyi sağlayan progresif gözlük camları bu sorun için geliştirilen çözümlerden biri. Japonya merkezli TouchFocus ise elektronik olarak farklı modlara adapte olabilen gözlüğüyle bu soruna çok daha pratik bir çözüm sunuyor.

TouchFocus gözlükler, elektronik olarak uzağa ya da yakına odaklanabiliyor

TouchFocus, şakağınızın hizasında bulunan bir düğmeye basarak odağını değiştirebileceğiniz bir gözlük sunuyor. Bu sayede iki farklı gözlük kullanmanıza gerek kalmıyor, yakın ve uzak gözlükleri tek bir gözlükte bir araya geliyor. Gözlüklerde sıvı kristal teknolojisi kullanılmış. Öte yandan bu teknolojinin ilk kez bu gözlüklerde kullanılmadığını da belirtelim.

Örnek vermek gerekirse 2011 yılında PixelOptics de benzer bir teknoloji kullanmış, emPower! adlı elektronik olarak odaklanabilen bir gözlük tasarlamıştı. Ancak PixelOptics ticari bir başarı yakalayamadı. İlk sevk ettiği ürünlerde bir dizi problem çıktı ve şirket 2013 yılında iflas etti.

TouchFocus 20 farklı çerçeve seçeneğiyle şıklığı ve stili de önemsiyor. Gözlük, USB üzerinden 4 saatte tamamen şarj oluyor ve tek şarjla 10 saat boyunca çalışıyor. Bir parantez açalım, şarj yalnızca okuma (yakın) modu için gerekli oluyor. Çünkü gözlükler yalnızca okuma modu açıkken güç tüketiyor.

Kaynak: https://bigumigu.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.