SGK 2024 Gözlük Çerçeve ve Cam İçin Ne Kadar Ödüyor?

SGK’nın gözlük çerçevesi ve camı için 2024 yılında ödeyeceği güncel tutarları sizler için derledik.

SGK 2024 Gözlük Çerçeve ve Cam İçin Ne Kadar Ödüyor?
04 Nisan 2024 Perşembe 10:20

SGK Gözlük Cam ve Çerçevesi İçin Ne Kadar Ödüyor?

Çeşitli göz rahatsızlıklarına sahip olan vatandaşlar, göz muayenelerinden sonra reçete ile gözlük çerçevesi ve camı alma hakkına sahiptir. SGK tarafından görme sorunu olan vatandaşların reçete ile satın alım işlemlerini yapması adına bir miktar yardım sunuluyor. SGK’nın gözlük çerçevesi ve camı için 2024 yılında ödeyeceği güncel tutarları sizler için derledik.

Görme sorunu olan vatandaşlara göz muayenesi sonrası gözlük reçete edilir. Reçete edilen gözlük tutarının bir kısmı SGK tarafından ödenir. SGK, gözlüğün camı ve çerçevesi için ayrı ödemeler yapar. Söz konusu ödemelerden yararlanmak isteyen vatandaşların belirli kriterleri karşılaması gerekir. Bu kriterlere uyan vatandaşlar gözlük çerçevesini indirimli bir şekilde alabilir. SGK’nın 2024 yılında gözlük çerçevesi için yaptığı ödemeler en fazla 98 TL’dir.

SGK Gözlük Çerçevesi Ödemesini Kimlere Yapıyor?

SGK’nın yapmış olduğu 98 TL’lik gözlük çerçevesi ödemesi yıllık çerçeve değişimi işlemleri için geçerlidir. Hipermetrop ve miyop hastaları da bu ödemeden yararlanabilir. Söz konusu ödeme hem ithal hem yerli üretim gözlük çerçeveleri için geçerlidir. Yerli üretimleri desteklemek amacıyla bu destek sağlanır. Gözlük çerçevesi için yapılan ödeme sonraki süreçte gözlük katılım payı adı altında kesilir.

SGK Gözlük Camı İçin Ne Kadar Ödüyor?

SGK’nın gözlük camı için 2024 yılında yaptığı ödeme miktarı belirlendi. Reçete sahibi göz hastaları için SGK tarafından yapılan asgari gözlük camı ödemesi 20 TL ile 25 TL arasında değişiklik gösterir. Gözlük derecesi arttıkça yapılan ödeme miktarı da artar. Gözlük camlarına SGK tarafından yapılan ödemenin miktarı gözlüğün diyoptri değeriyle doğru orantılıdır. SGK tarafından gözlük camı için yapılan ödemenin üst sınırı 50 TL’dir.

SGK Gözlük İçin Ne Kadar Ödüyor?

SGK’nın 2024 yılında gözlük çerçevesi için ödediği ücreti 98 TL, gözlük camı için ödediği ücret 50 TL’dir. Göz numarası 2’nin üzerinde olan bir hipermetrop hastasına ödenecek olan ücreti cam için 50 TL ve gözlük çerçevesi için 98 TL olur. Sonuç olarak SGK gözlüğün tamamı için 148 TL öder. Bu ödemeye katılım payı kesintisi dahil değildir.

Numaralı Gözlük Cam Fiyatları Ne Kadar?

Numaralı gözlük camlarının fiyatları, gözün derecesine bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu gözlük camları standart, yüzde 30 inceltilmiş, filtreli 1,50 standart, yüzde 60 inceltilmiş ve yüzde 70 inceltilmiş çeşitlere sahiptir. Gözlük camlarının fiyatlarında marka, cam filtreleri ve cam filtre oranları etkilidir. Standart bir gözlüğün fiyatı 300 TL ile 800 TL arasındadır. Kaliteli gözlük camlarının fiyatları ise marka ve kaliteye göre değişmektedir.

SGK Gözlük Hakkı Nasıl Sorgulanır?

Gözlük kullanan vatandaşların 3 yılda 1 olmak üzere gözlük katkı payından faydalanma hakkı vardır. Bu süre içinde yeni gözlük alan vatandaşlardan katkı payı kesintisi yapılmaz. SGK gözlük hakkı sorgulaması ile 3 yılın ne zaman tamamlanacağını öğrenmek mümkündür. Sorgulama işlemi e-Devlet sistemi üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir.

SGK gözlük hakkını e-Devlet üzerinden sorgulamak için şu adımları izleyin:

  • İnternet tarayıcısından ya da mobil uygulamadan e-Devlet sistemine erişim sağlayın.
  • Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sayfasına girin.
  • Burada yer alan hizmetlerden “Medula Optik Cam ve Çerçeve Bilgisi Sorgulama” yazısına tıklayın.
  • Gözlük katkı payı bilgileriniz burada yer alacaktır.

Kaynak: https://superyazar.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.