Sağlık Bakanlığı 2016 Yılı Personel Alımı Optisyenleri Heyecanlandırdı

Atama bekleyen sağlıkçıları heyecanlandıran gelişme yaşandı.

Sağlık Bakanlığı 2016 Yılı Personel Alımı Optisyenleri Heyecanlandırdı
19 Mart 2016 Cumartesi 10:48

 Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamaya göre Sağlık Bakanlığı KPSS şartı ile yakın zamanda Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Türkiye Hudut ve Sahil Sağlık Genel Müdürlüğü ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nda istihdam edilmek üzere 11 bin 173 sözleşmeli personel alımına dair ilana çıkacağı belirtildi.

Bunun için ilk adımı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun (TKSK) attığı ve Personel talebi toplamaya başladığı bilgisine yer verildi. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre KPSS şartı olmak üzere Yardımcı Sağlık Personeli alımı yapılacağı bildirildi. THSK İnsan Kaynakları Planlama ve İstihdam Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından tüm birimlere gönderilen yazıda açık bulunan ve talep edilen Personel ihtiyacının 8 Nisan 2016 tarihine kadar sisteme girilmesi istendi.  Eğer birimlerde Personel ihtiyacı yok ise sisteme tekrar girilerek  “ihtiyacımız yoktur” notunun düşülmesi istendi. Tabi bu alımın sözleşmeli ve 3000 civarında yapılacağının düşünüldüğü belirtildi.

Asıl kadrolu alımın ise 22 Haziran - 1 Temmuz arası yapılacak olmasının planlandığı belirtildi. Kadrolu alım sayıları hakkında ise geçtiğimiz günlerde Sağlık Komisyonunda Bakanlık yetkilileri 10 bin olarak duyurmuştu. Böylece hem sözleşmeli, hem kadrolu düşünüldüğünde 3-4 ay içerisinde 13 bin yardımcı Sağlık Personeli atanabileceği belirtildi. Yılda 3500 yeni mezunun aralarına katıldığı Optisyenler ise; 24 yıldır atama beklediklerini, işsiz kaldıklarını ve bu önümüzdeki atamalarda kadro istediklerini yenileyip tüm STK’lardan ve Meslek kuruluşlarından kendilerine el uzatılmasını beklediklerini belirttiler.

Yerleştirme takvimine buradan ulaşabilirsiniz.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İnsan Kaynakları Planlama ve İstihdam Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından yapılan KPSS şartı olmak üzere Yardımcı Sağlık Personel alımına ilişkin bilgiye de buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: kpsscafe.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
her yıl optisyen mezun oluyor. bakanlık mezunlar i - 8 yıl önce
optisyenlere kamu hastanelerinde kadroların açılması ve bu işle ilgisi olmayan insanların göz servisinde çalışması haksızlık. okul okuyup pratik eğitim alan biz optisyenler mağduruz. bir an evvel bu elemanlara iş temini imkanı verilmesinin rica ederim.
Avatar
Hatice - 7 yıl önce
Optisyenlere kadro verilmeli. Her yıl mezunların artması ile sektörte oyuncak gibi oynar oldular. Zaten muhtaçsınız diye istedikleri parayı, mesai saatlerini çalışma koşullarını dayatır oldular. 12 yıldan sonra mesleğimi bıraktım. Hem kişisel hemde mesleki onurumuz için bizi istihdam edin artık
Avatar
yeterr - 8 yıl önce
optisyenlere kadro verilmeliiii adalett istiyoruzz yeter yani bu kadar
Avatar
nazlı - 7 yıl önce
bende optisyenlik okumayı istiyorm tercih etmeli miyim çok kararsız kaldm