Sağlığa 'makul şüphe' darbesi

SGK şüphe gerekçesiyle ödemeleri durdurabilecek.

Sağlığa 'makul şüphe' darbesi
15 Şubat 2016 Pazartesi 13:51

SGK, hastane, eczane, gözlükçü ve medikal firmaların ödemesini şüphe gerekçesiyle durdurabilecek. Değişiklikten kimsenin haberi yok.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 14.12.2014 tarihinde internet sitesinde yayınladığı “Sağlık Hizmet Sunucularının Ödemelerinin Durdurulmasına İlişkin Usul ve Esaslar”da değişiklik yaptı. 28.01.2016 tarihinde yapılan bu değişiklik, kamuoyu ile paylaşılmadığı gibi muhataplarına da iletilmedi. Düzenleme ile ödemelerin kesilebilmesi için gereken delil, tespit ve bulguların yanına şüphe ifadesi eklendi. Yapılan değişiklik ile askeri hastaneler, üniversite hastaneleri, özel hastaneler, devlet hastaneleri, eczaneler, gözlükçüler, medikal firmalar, optisyenlik müesseseleri ve medikal firmaların ödemeleri sadece “şüphe” gerekçesi ile durdurulabilecek. Ödemelerin kesilmesi için kamu yararı düşüncesi bile yeterli olacak. Bu kararı veren müfettişlerin kurumlara verdiği zararlardan dolayı doğan sorumluluğu azalacak.

USULSÜZLÜK TUTARI 20 KAT AZALTILDI

Bir diğer değişiklik ise ödemenin durdurulabilmesi için gereken usulsüzlük tutarında yapıldı. Usulsüzlük tutarının hastanenin ortalama bir aylık faturasına denk gelmesi gerekirken, bu tutar 20 kat azaltılarak ortalamanın yüzde 5'ine düşürüldü. Böylece ödeme durdurmaları kolaylaştırıldı.

Kaynak: zaman.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.