Reçete İle Marka Yönlendirmesi İçin Eskişehir-Bilecik Tabip Odası'ndan Gelen Cevap

Marka yönlendirmeli gözlük camı reçetesi sorunsalı uzun zamandır devam etmektedir ve kesinlikle yönetmeliğe aykırı bir uygulamadır.

Reçete İle Marka Yönlendirmesi İçin Eskişehir-Bilecik Tabip Odası'ndan Gelen Cevap
23 Eylül 2021 Perşembe 12:09

Eskişehir-Bilecik Tabip Odası’na
TEŞEKKÜR

Bildiğiniz gibi 27 Ağustos 2021 tarihinde, Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi  adına 65 ilimizde bulunan tüm Tabip Odalarına reçete ile marka yönlendirmesi konusunda mektuplar gönderilmişti.

Bu mektuplardan 9’u doğrudan şikayet dilekçesi şeklinde kaleme alınmıştı. Ankara, Bursa, Edirne, Gaziantep, İstanbul, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ Tabip Odalarına, bu 9 ilde görev yapan toplam 12 göz doktoruna ilişkin şikayet dilekçesi, tespit edilmiş 12 marka yönlendirmeli reçeteleri eklenmiş olarak gönderilmişti.

Diğer 54 ilde ise bu tip uygulama belgesi olmadığı için, yalnızca konuyla ilgili uyarı yazıları gönderildi. Eskişehir-Bilecik Tabip Odası da bu illerden biri olarak aldığı yazıya bir teşekkür cevabı yazmıştır. Eskişehir-Bilecik Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nesrin Ekici imzalı cevap yazısında Opak Lens’in nazik uyarı yazısına teşekkür edilmiş ve göz hekimlerinin konuyla ilgili gereken özeni gösterdikleri bildirilmiştir.

Bu mektuplar dışında, Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi 30 Haziran 2021’de Türk Oftalmoloji Derneği’ne, 7 Temmuz 2021’de Türk Tabipleri Birliği’ne, 8 Temmuz 2021’de Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihazlar Kurumu’na da durumu bildiren yazıları göndererek konunun takip edilmesini istemiştir.

Marka yönlendirmeli gözlük camı reçetesi sorunsalı uzun zamandır devam etmektedir ve kesinlikle yönetmeliğe aykırı bir uygulamadır. Ele geçen marka yönlendirmeli reçetelerin tümü bazı yabancı optik cam tedarik firmalarına aittir. Yönetmeliğe aykırı olmasına rağmen, diğer tüm optisyenlik müesseselerinin hakkına göz dikerek, marka yönlendirmesi yapmaya devam etmeleri optik sektörümüzün kanayan yaralarından biridir. Bu haksızlığı oluşturan sac ayağının bir bacağı bazı yabancı optik cam firmalarıyken, ikinci bacağı bazı göz hekimleri, üçüncü bacağı da maalesef bazı optisyenlik müesseseleridir. Bu nedenle bu konuda bu yönetmeliğe aykırı uygulamada yer alan tüm birimleri ilgili kurumlara bildirmek tüm sektör mensupları için önemli bir görevdir.

Aşağıda Eskişehir-Bilecik Tabip Odası’ndan gelen cevabı dikkatinize sunuyor ve gösterdikleri hassasiyet için biz de sektör yayını olmak vasfıyla kendilerine teşekkür ediyoruz.

Optik Gazete olarak ayrıca reçete ile marka yönlendirmesi sorununun takibinin hem Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği, hem de tüm bölge Optisyen-Gözlükçüler Odaları tarafından yapılarak, kesin çözümlerle sona erdirilmesini ümit ediyoruz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.