Organ Naklinde Akraba Şartı Yok!

Sağlık Bakanlığı organ bekleyen hastalar için düğmeye bastı.

Organ Naklinde Akraba Şartı Yok!
18 Ekim 2014 Cumartesi 13:17

 Akraba dışı kişiler arasında yapılan nakiller kolaylaşacak. Bağışçılara devlet teşviki gündeme alınacak.

Türkiye'de organ nakli için sıra bekleyen binlerce hastanın yüzünü güldürecek haber... 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dün makamında İran Tedavi ve Tıp Eğitimi Bakanı Seyyid Hassan Qazizadeh Hashemi'yi kabul etti.

Organ nakli konusunda İran'la işbirliğine gidecek olan bakanlık canlı vericiden organ naklini masaya yatırdı.

Türkiye'nin aksine akraba dışı canlı vericiden organ naklinin mümkün olduğu İran'da devlet nakilleri takip ediyor ve teşvik uyguluyor.

Söz konusu teşvik modelinin Türkiye'de uygulanıp uygulanamayacağı Bakanlık yetkilileri tarafından incelenecek. Ancak Sağlık Bakanlığı'nın öncelikli olarak üstünde durduğu konuysa, kadavra üzerinden yapılan bağışların sayısının artırılması olacak.

 

O söz ikna etti...

Ordu'da beyin kanaması sonucu bitkisel hayata giren Burhan Güleç'in bağışlanan korneası, böbrek ve karaciğeri 5 hastaya umut oldu.

Ailenin bağış kararında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in 'Organ bağışı candan cana giden en büyük sadakadır' sözünün etkili olduğunu söyleyen Dr. Selçuk Yücesan "Güleç'in eşi ve evlatları kahramanca karar verdi" dedi.

Güleç'in oğlu Dursun Güleç de, "Onların duası hepimize yeter" diye konuştu.

 

Kaynak:sağlıkaktuel.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.