Optisyenler SGK Gözlük Ödemelerinin Artmasını İstiyor

Tüm Optik sektörünün örnek dilekçeyi göndererek konu üzerine dikkat çekilmesi ve SGK ile görüşme sağlanması amaçlanıyor.

Optisyenler SGK Gözlük Ödemelerinin Artmasını İstiyor
10 Ocak 2019 Perşembe 09:35

Optisyenlerden CİMER’e Dilekçe Seferberliği

Optisyen.com ekibi Sosyal Güvenlik Kurumu gözlük ödemelerinin artırılması için bir dilekçe örneği hazırlayarak tüm optik sektörünü bu dilekçeyi CİMER’e (T.C Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) göndermeye davet ediyor. 16 yıldır değişmeyen ve bugünün ekonomik şartlarına asla uygun olmayan SGK çerçeve ve cam yardımı ödemelerinde artış yapılması yıllardır bekleniyor fakat bu konu ile ilgili bir sonuç alınamıyor, tüm sektörün örnek dilekçeyi göndererek konu üzerine dikkat çekilmesi ve SGK ile görüşme sağlanması amaçlanıyor. 

Konu hakkında Optisyen.com yöneticilerinden Optisyen İsmail Uyar şu açıklamayı yaptı:

Yıllardır (tam 16 yıldır ) SGK gözlük ödemelerine zâm yapmıyor. Çeşitli nedenleri var tabi. Mesela geçmişte ki derneklerin SGK’yı yanlış bilgilendirmesi, son bilmem kaç yıldır hiçbir derneğin SGK ile zâm konusunda görüşme yapmaması vs. vs. Yani birçok nedeni var.Tabi burada asıl amaç dernekleri vs. suçlamak değil, yapılan yanlışlıkları göstermek! Malum bizler gözlükçüler olarak da hep birilerinden medet umduk ve hep başkalarından bekledik. Bu da bir yanlış mesela! Gerçi son zamanlarda gözlemlediğimize göre çok bilinçlendik. Mücadele eden hakkını arayan, aramaya çalışan yüzlerce yeni meslektaşımızla tanıştık sohbet ettik vs. Şimdilerde Optisyen.COM olarak hepinizi CİMER’e şikayet metnini göndermeye davet ediyoruz. Sadece bilgisayar başından hatta cep telefonundan sadece 1 dakikada CİMER’e yazabilirsiniz. Burada ‘’SONUÇ’’ çıkar çıkmaz bilmiyorum. Ama binlerce gözlükçünün yazması sonuca etki edecektir diye düşünüyorum.Bizim için asıl önemlisi kimseye minnet etmeden tek başımıza ortak mücadelelere katılmak. Yani bu gün ortak bir şey yapmak isteniliyor bizde ucundan tutalım ne olur ki? Aşağıdaki metni kopyalayıp CİMER’e gönderebilirsiniz. Önümüzdeki günlerde Optisyen.COM olarak yoğunlaşacağımız konu bu… Saygılarımla”

CİMER’e (T.C Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) gönderilecek metin:

“Bir Optisyenlik müessesesinde hizmet vermekteyim. Türkiye’de 6600 optik müessesenin çalışanları, 147 imalatçı fabrika ve ithalatçı-tedarikçiler ve reprezantları ile 30.000 üzerinde çalışanı olan büyük bir aileyiz. 3 yılda bir ödenen 40 TL çerçeve ve 10,47 TL çift cam olmak üzere sembolik gözlük yardımı, 15 yıldır artırılmayarak soruna dönüşmüştür. Emeğimiz karşılıksız kalmaktadır. Artık SGK koşullarına, asgari ücret ve prim ödemesine, cam, çerçeve, kira, elektrik, su, doğalgaz, makine, amortisman vs. zamlarına cevap verememekteyiz ve SGK hastalarının gözlük ihtiyaçlarını farksız karşılayamamaktayız. Halkımız, her optik müessesesine girdiğinde, devletin gözlük yardımı olarak ödediği bedel nedeniyle devletine kırgın, gözlükçüsü ile tartışır olmuştur. Türk halkı göz muayenesini ötelemektedir. Ötelenen gözlük ihtiyacı sonucunda ölümlü, yaralanmalı trafik kazaları, ev kazaları meydana gelmektedir. Devletimiz yüz binlerce TL yanı sıra canlarını kaybetmektedir. Zaten zararda olan işletmelerimizin 2019 itibari ile ciddi oranda zarar edeceği aşikârdır. Bu durum dünyada ülkemizi aşağılayan, Avrupa’da vatandaşlarımızı ata teptiren, köpeğe ısırtan ülkelerin Türkiye’deki yabancı sermayeli zincirlerinin ekmeğine yağ sürmektedir. Rekabet kanunlarını çiğneyerek ve Çin’den getirilen ürünlerle büyüyen zincirler, düşük SGK ödemesi sayesinde yerli perakende mağazaları ve fabrikaları çökertmektedir. Sgk gözlük ödemelerinin artırılması ve 2019 yılı SGK sözleşmesi ile bizlere verilmesini arz ederiz.”

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.