Optik Sektöründeki Tekelleşme Giderek Tehlikeli Boyutlara Ulaşıyor

"Birisi lütfen merak etsin optik sektörüne bir baksın. "

Optik Sektöründeki Tekelleşme Giderek Tehlikeli Boyutlara Ulaşıyor
05 Ekim 2021 Salı 14:25

Optik sektörünün kanayan yarası “TEKELLEŞME” Haber Türk televizyonunda yayınlanan “AÇIK ve “NET”  programında gündeme geldi.

Yabancı sermayeli bir grubun yavaş yavaş belli başlı cam ve çerçeve üreticilerini satın alarak aynı zamanda kendi tedarik zincirini oluşturarak agresif bir yayılma politikası ile sektörümüzde meydan getirdiği TEKEL oluşumu maalesef kendi sektörümüzde faaliyet gösteren optisyenlik müesseseleri tarafından fark edilmezken, sektör dışında ekonomi uzmanlarının dahi dikkatini çekmeye başladı.

Haber Türk televizyonunda Kübra Par tarafından hazırlanıp sunulan Açık ve Net programında gıda ve market fiyatlarındaki artışın sebeplerinin tartışılırken Habertürk yorumcusu Nasuhi Güngör, optik sektöründe oluşan TEKEL yapıya dikkat çekerek sektörümüz için bunun nasıl bir tehlikeye sebep olduğuna dikkat çekti.

Nasuhi Güngör sektörümüzün hâlâ farkına varmadığı korkunç gerçeği şu cümlelerle dile getirdi:

“Türkiye'de sanki sadece bu market zincirlerinde bir tekelleşme varmış da başka alanlarda olmuyormuş gibi birisi lütfen merak etsin optik sektörüne bir baksın. Yarın sabah bir arkadaşımız buradaki değerli katılımcılardan bir tanesi bir gözlük almaya gitsin oradaki herhangi bir gözlük dükkanı sahibi, İşletmecisi her kimse onunla konuşsun bir bakın bakalım Optik sektöründeki tekelleşme nereye gelmiş Türkiye'de. Hangi firma Türkiye'deki bütün mercek üreticilerini satın alıp piyasada artık rekabet edilemez düzeye getirmiş bu işi”


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rahman çoşkun - 3 yıl önce
Maalesef ki bu firma herkes tarafından biliniyor insanlar bu kuruluşu marka zannediyor uyduruk satışlarla milleti kandırmak meslekleri olmuş onların saatini malzemeleri biz satmıyoruz ama bu kuruluş artık öldüm fiyatına verip bizi bitiriyor ve halen hiç kimse farkında değil iyice düşük fiyatlara satış yaparak kendi sonumuzu getirdik ve artık dükkanlar kendini çeviremez hale geldi