Opakay Multifokal Cam Üretim Tesisi Taşınıyor!

İzmir’de en ciddi kayıpların yaşandığı bölgelerin başında gelen Bayraklı semtinde bulunan binamızı çok hızlı bir şekilde boşaltarak taşınma kararı aldık.

Opakay Multifokal Cam Üretim Tesisi Taşınıyor!
11 Kasım 2020 Çarşamba 16:15

Opak Lens’ten Duyuru:
İzmir’deki Opakay Multifokal Cam ÜretimTesisi
Başka Bir Binaya Taşınıyor!

Değerli Meslektaşlarım,

30 Ekim 2020 tarihinde güzel İzmir’imizin geçirdiği büyük deprem felaketinin ardından Opakay Özel Üretim Cam Tesisimizi kısa bir süre kapatmış ve sağlamlık raporu almıştık. Daha sonra binanın sağlam olduğuna dair rapora dayanarak hemen çalışmalara başlamıştık.

Ancak takip eden günlerde artçı sallantıların her birinin binada başka noktalarda da çatlaklar oluşturduğunu gördük ve daha ayrıntılı bir inceleme başlattık. İncelemenin sonucunda maalesef tesisimizin bulunduğu binanın risk oluşturduğuna emin olduk.

İzmir’de en ciddi kayıpların yaşandığı bölgelerin başında gelen Bayraklı semtinde bulunan binamızı çok hızlı bir şekilde boşaltarak taşınma kararı aldık. Hızlı bir araştırma ile deprem dayanıklılığı konusunda içimize sinen ve üretim proseslerimizi rahatlıkla yürütebileceğimize dair tam puan alan yeni bir bina bulduk.

Biz bu çalışmaları sürdürürken bugün sabah saat 9:45’de yaşanan 4.8 şiddetindeki yeni bir sallantı neticesinde tesisimizin bulunduğu İzmir Bayraklı bölgesindeki risk artmış bulunmaktadır. Bugün öğleden sonra ise bölgede binalara girişler emniyet güçleri tarafından yasaklanmış ve risk yaratmamak üzere elektrik kesintisi yapılmıştır.

Bu kapsamda taşınma işlemlerimizi hızlandırma kararı almış bulunmaktayız.

İzmir Bayraklı’da bulunan Opakay Özel Cam Üretim Tesisimiz 11 Kasım 2020 tarihinde kapanarak hızlı bir programlama ile tüm makineleriyle takip eden 3 gün içinde Bornova semtindeki yeni binasına taşınacaktır. Taşınmanın ardından makinelerin tekrar kurulması, kalibre edilmesi ve proseslerin yeni binadaki yerleşime göre yeniden planlanarak üretime başlanması için gereken sürenin 10 gün civarında olmasını öngörüyoruz.

Çalışma arkadaşlarımızın en güvenli ortamda çalışmasını sağlamak birinci önceliğimizdir.

Bunu takip eden ikinci büyük sorumluluğumuz müşterilerimizi çok bekletmeden aynı kalite ve hızda hizmet vermeye devam etmektir.

Bu kapsamda İzmir’de bulunan Akay Optik-Opakay Özel Cam Üretim Tesisimizin 11– 23 Kasım 2020 tarihleri arasında hizmete kapalı olacağını siz saygıdeğer müşterilerimize ve sektörümüze duyurur, dayanışma gerektiren bugünlerde bize göstereceğiniz anlayış için şimdiden çok teşekkür ederiz.

H. Erol Harbi

Yönetim Kurulu Başkanı

Akay Optik A.Ş. (Opakay)


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.