Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Erol Harbi Dünya Gazetesi'nde!

Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Erol Harbi’nin Dünya Gazetesi’ne vermiş olduğu röportajı siz değerli okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Erol Harbi Dünya Gazetesi'nde!
08 Aralık 2015 Salı 16:17

 Kontak Lens Pazarı 120 Milyon Liraya Ulaştı

Türkiye’de kontak lenslerin perakende satış yetkisi, 26.06.2004 tarihinde yürürlüğe giren 5193 sayılı yasa ile optik mağazalarına verildi. Bu tarihten itibaren kontak lensler optik mağazalarının temel ürünlerinden birisi olmaya başladı. Böylece bir sektör de oluşmaya başladı. Türkiye’de şu anda toplam 5 bin 534 optik mağazası var. Kontak lens kullanıcı sayısının ise 850 bin olduğu tahmin ediliyor. Opak Lens kurucularından Erol Harbi, Türkiye’de tüm tedarikçilerin toplam işlem hacminin; bu yılki pazar büyüklüğünün yaklaşık 120 milyon lira olduğunu belirtti. Opak Lens olarak bunun yüzde 49’unu gerçekleştirdiklerini aktaran Harbi, “Türkiye’nin gideceği daha çok yol var. En önemli nokta kontak lens kullanıcı sayısını arttırmak” dedi. Merkez depoları İstanbul Kavacık ile birlikte 15 ayrı ilde toplam 21 depoları olduğunu aktaran Harbi, “2015 yılı bizim için büyüme yılı oldu. Net satışlarımızda 2012’den 2013’e yüzde 51, 2014’e yüzde 52 büyüdük. 2015 sonunda bu yılki büyüme hızımızın üzerinde olacağını öngörüyoruz” diye konuştu. 

İki Yeni Depo Açacağız

Her yıl dünyada kontak lens kullanımı hızla arttığını Türkiye’deki artış hızının ise daha yüksek olduğunu belirten Harbi, “Bu yüzden sürekli yeni, depo açmaya devam ediyoruz. 2015 yılında İstanbul’da Şişli ve Kavacık’ta iki yeni depo açtık ve merkez depoyu Bakırköy’den Kavacık’a aldık. Ayrıca Trabzon ve Ankara’daki ikinci depomuz olan Keçiören deposu devreye alındı. Bunun dışında bu yıl Kıbrıs Lefkoşa’da şirketimizi kurarak orada da hizmet vermeye başladık. 2016 yılı için de iki yeni depo açılışı planlamaktayız” dedi.



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.