Opak Lens Kuruluşu Akay Rx Laboratuvarı, Makine Parkını Genişletiyor

Bühler Boxer900, tüm dünyaca bilinen vakum ve kaplama makine üreticisi Bühler'in Türkiye'deki büyük ölçekli ilk makinesi.

Opak Lens Kuruluşu Akay Rx Laboratuvarı, Makine Parkını Genişletiyor
02 Nisan 2024 Salı 11:21

Opak Lens'in Oftalmik Cam Üretim Şirketi Akay Rx Laboratuvarı Makine Parkını Genişletiyor

Opak Lens’in İzmir’de kişiye özel oftalmik cam üretimi yapan firması Akay Rx Laboratuvarı, halihazırda anti-refle kaplaması yapan mevcut 3 makinesine ek olarak, merkezi İsviçre’de bulunan Bühler firmasının, birçok fonksiyonu içinde barındıran Boxer 900 isimli makinesini de makine parkına ekleyerek üretim alt yapısını güçlendirdi.

Bühler Boxer900, tüm dünyaca bilinen vakum ve kaplama makinesi üreticisi Bühler'in Türkiye'deki bu kadar büyük ölçekli ilk makinesi olarak Akay Rx Laboratuvarı'nın makine parkuru kapasitesini ikiye ve proses süresini yarıya düşürebilecek potansiyele sahiptir.

Yeni satın alınan anti-refle makinası Boxer 900, Akay Rx Laboratuvarı'nın üretimine hız kazandıracak. Boxer 900 ile, bir yılda mevcut üç makinenin toplam kapasitesinden %85 daha fazla üretim yapma olanağına sahip olan Akay Rx Laboratuvarı yalnızca elektrik harcamasını %48 azaltarak ülkemizin ve dünyamızın ekolojik dengesine de katkıda bulunmuş olacaktır.

Bu makinenin alımıyla, Akay Laboratuvarı'nın Avrupa standartlarındaki kaplama formülleri ve bileşenleri bundan böyle Bühler kalitesi ve hızıyla pazara sunulacaktır. Sektörümüzün %100 yerli ve milli şirketlerinden biri olan Akay Rx Laboratuvarı’nın üretim kapasitesi artarken, maliyetleri azalacak, bu da yine %100 yerli ve milli olan şirketimiz Opak Lens’in özel üretim cam fiyatlarını iyileştirmesine ve teslimatını hızlandırmasına fayda sağlayacaktır. Bunun sonucu olarak yurt içi bağımsız optik mağazaların sektördeki küresel sermayeli firmalarla rekabet etme gücü artacaktır.

Opak Lens alt kuruluşu Akay Rx Laboratuvarı yapılan bu yatırımla daha verimli ve etkin çalışır hale getirilerek, optik sektöründe yerli ve milli bir kuruluş olarak küresel firmalar karşısında güçlü bir şekilde rekabet etmeye devam edecektir.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.