Nöbetçi Gözlükçü Uygulaması Başlıyor mu?

Tam kapanma döneminde optik mağazaların durumu yapılan açıklama ile daha da karışık bir durum aldı.

Nöbetçi Gözlükçü Uygulaması Başlıyor mu?
04 Mayıs 2021 Salı 11:49

Tam kapanma döneminde optik mağazaların kısıtlamadan muaf olduğu açıklanmıştı, daha sonra TİTCK tarafından yapılan duyuru ile kısıtlamaya tabi olduğu açıklandı şimdi ise İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son açıklama ile sektöre nöbetçi gözlükçü uygulaması geleceği söylenerek belirsizliğin devam ettiği bir durum ortaya çıkmış oldu.

İçişleri Bakanlığı, tam kapanma dönemiyle ilgili sıkça sorulan sorulara yanıt verdi.

Bakanlığın yanıtladığı soru ve cevaplar şöyle:

Optisyenlik müesseseleri kısıtlamalara tabi mi?

Tam kapanma dönemi boyunca uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında optisyenlik (gözlükçüler)müesseselerinin faaliyetlerine geçici olarak ara vermeleri gerekmektedir.

Öte yandan göz hekimleri tarafından düzenlenen reçetelerin geçerlilik süresinin 10 gün olması ve tam kapanma süresi içerisinde gözlükleri zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması amacıyla Valilikler/Kaymakamlıklar tarafından her ilçede bir nöbetçi optisyenlik müessesenin açık olması sağlanacaktır.

Nöbetçi optisyenlik müessesesinin çalışanları;Valilik/Kaymakamlık nöbet listesiyle birlikte “çalışma izni görev belgesi” formunu manuel düzenlemek ve denetim faaliyetleri sırasında kolluk kuvvetlerine ibraz etmek ile ikametle iş yeri arasındaki güzergah ve zaman dilimi ile sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf olacaklardır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.