İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika Sınavı 27 Eylül 2020 Tarihinde Yapılacak

100 tam puan üzerinden 50 puan alınması gerekiyor.

İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika Sınavı 27 Eylül 2020 Tarihinde Yapılacak
14 Eylül 2020 Pazartesi 13:14

1 Temmuz 2020'de yürürlüğe giren "6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na göre tüm optisyenlik müesseseleri is güvenliği uzmanı görevlendirmek zorunda.

Anadolu Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğiyle hazırlanan sertifika programına katılarak başarılı olan işveren veya işveren vekilleri elliden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebilecekler.

Bu amaçla daha önce Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenen İşveren ve İşveren vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika programına müracaat edenler 27 Eylül 2020 tarihinde düzenlenen sınava girecekler.

Sınav 27 Eylül 2020 tarihinde belirli merkezlerde tek oturumda yapılacaktır. Başvuru sırasında adaylar sınav merkezini tercih edebilirler. Başvuru esnasında beş farklı il seçilmesi gerekmektedir. O beş ilden tercih sırasına göre ilk hangi ilde sınav yeri açılıyorsa adaylar o ile yerleştirilmektedir.

Başarı Ölçütleri ve Tamamlama Belgesi

Katılımcıların başarılı olabilmesi için sınavdan 100 tam puan üzerinden 50 puan alması gerekmektedir. 50 ve üzeri puan alan katılımcılar “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Yürütümüne İlişkin İşveren veya İşveren Vekili Eğitimi Tamamlama Belgesi” almaya hak kazanacaktır.

Sınavdan 15 gün sonra adayların başarı durumunu gösteren “Sınav Sonuç Belgesi” internette yayınlanacaktır.

Sınav sonuçları ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bildirilecektir. İSG Hizmetlerini üstlenmek isteyen ve sınavı kazanan işveren veya işveren vekilleri İSG-KÂTİP sistemine internet üzerinden elektronik olarak kendi kayıtlarını yapmaları halinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebileceklerdir.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.