İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika Başvuru Süresi Uzatıldı

Anadolu Üniversitesi 10-11-12 Temmuz 2020 tarihinde de başvuru alacaktır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika Başvuru Süresi Uzatıldı
08 Temmuz 2020 Çarşamba 15:11

Ankara Optisyen – Gözlükçüler Odası görüşmeleri sonucunda Anadolu Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğiyle hazırlanan sertifika programına başvuru süresi 3 gün daha uzatıldı. Ankara Optisyen – Gözlükçüler Odası yönetim kurulu üyeleri Hasan Benli ve Ertuğrul Karaoğlan tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Değerli Meslektaşlarımız;

Çalışmalarımız sonucu e-Sertifika başvuru süresini 3 gün daha uzatılarak 10- 11 ve 12 Temmuz günleri saat 09 - 22:59 saatleri arasında yeniden on-line hizmete açılacaktır.


Meslektaşlarımız bu tarih ve saatte başvuru yapmaları gerekmektedir.


Bize bu konuda yardımcı olan Dışişleri Bakanımız Sn. Mevlüt Çavuşoğlu‘na ve Anadolu Üniversitesi yetkililerine şükranlarımızı sunuyoruz.

Saygılarımızla

Hasan Benli -Ertuğrul Karaoğlan

Anadolu Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğiyle hazırlanan sertifika programına katılarak başarılı olan işveren veya işveren vekilleri elliden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebilecektir.

Optisyenlik müesseselerinin mağdur olmaması ve yüksek cezalarla karşılaşmaması adına kendi iş yerlerinde İş Güvenliği Uzmanı olarak görev yapmak isteyen işveren ve vekilleri için sertifika edinme programına Eskişehir Anadolu Üniversitesi 10-11-12 Temmuz 2020 tarihinde de başvuru alacaktır.

Başvuru için linke tıklayınız: http://esertifika.anadolu.edu.tr/program/14/isveren-ve-isveren-vekili-icin-is-sagligi-ve-guvenligi

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na göre 01/07/2020 tarihinden itibaren en az 1 çalışanı olan, tehlike sınıfı ayırt etmeksizin tüm iş yerlerinde iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı danışmanlığı alma zorunluluğu yürürlüğe girmiştir.

Risk değerlendirmesi ve acil durum eylem planlarının yapılması kanunun pro aktif önleyici yaklaşımının unsurları. Bunun yanında iş sağlığı ve güvenliği tespit ve öneri defterlerinin tutulması, iş sağlığı ve güvenliği kurullarının kurulması gibi pek çok yükümlülük söz konusu. Bu yükümlülüklerin tamamı bütün işyerleri için yürürlüğe girmiş durumda. Bir erteleme söz konusu olmaz ise iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı danışmanlığı almayan işyerlerine işyerinin tehlike sınıfı ve çalışan sayısına göre 01/07/2020’den itibaren her ay için 11.375 TL ile 35.205 TL arasında idari para cezası kesilmesi söz konusudur.

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İlker Yeşilyurt - 4 yıl önce
Peki ben yaklaşık 27yildir sektordeyim fakat tabiki çocuk yaşta işe başladım okul durumum orta öğretim en alt sınıf lise deniliyor.benim ne yapmam gerekiyor tşk ederim