İnternetten Lens Satışının Yasa Dışı Olduğunu Biliyor Musunuz?

İnternetten kontak lens satın alanların mağduriyeti artıyor.

İnternetten Lens Satışının Yasa Dışı Olduğunu Biliyor Musunuz?
07 Ocak 2016 Perşembe 13:28

 İnternetin hayatımızın önemli bir parçası haline gelmesi, birçoğumuzun da hayatını kolaylaştırıyor. Mağaza mağaza gezmek yerine internetten alınan ve eve kadar getirilen ürünler internetten alışverişi artırdı. Peki, her ürün internetten alınmalı mı?

Hayatımızı kolaylaştıran ve artık kullanmaktan asla vazgeçemediğimiz bir ürün olan kontak lensler günümüzde yasa dışı olmasına rağmen internetten satılıyor. İnternetten KAÇAK, SAHTE, TARİHİ GEÇMİŞ vb. birçok lens satılmaktadır. Hiçbir denetimi olmayan, online satış yapan internet sitelerinden kesinlikle kontak lens almamanız gerekir. Unutmayın 5193 sayılı Optisyenlik Hakkında Kanun gereğince lens satışı sadece optik mağazalardan yapılmak zorundadır.

 Kontak lenslerin ve gözlüklerin birer sağlık ürünü olduğunu unutmayın.

İnternetten kontak lens alan ve mağdur olan kişilerle yapılan ulusal kanallarda da yayınlanan haberleri sizlerle paylaşıyoruz.

NTV’de yayınlanan haber için tıklayın.

FOX TV’de yayınlanan haber için tıklayın.

SHOW TV’de yayınlanan haber için tıklayın.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.