Hem Katarakt Sorununa Hem de Astigmata Çare Oluyor!

VSY Biotechnology, Ar-Ge merkezinde geliştirdiği Torik lensleri sayesinde, hem katarakt sorununa hem de astigmata çare oluyor.

Hem Katarakt Sorununa Hem de Astigmata Çare Oluyor!
14 Kasım 2015 Cumartesi 09:54


Prof. Dr. Orkun Müftüoğlu, VSY Biotechnology tarafından geliştirilen ve astigmat sorununa çözüm olan katarakt lenslerinin uygulayıcıları arasında yer alıyor. Prof. Dr. Müftüoğlu, neredeyse her 3 katarakt hastasından birinde astigmat olduğunu söyleyerek, uygulamalar konusundaki deneyimlerine ilişkin şunları aktarıyor: 


Torik göz içi lensleri astigmatı olan katarakt hastalarında görme kalitesinin artırılmasında çok faydalı olabilmektedir. Torik göz içi lenslerin özel dizaynı, cerrahi ayarlamanın tam yapılabilmesinde ve ameliyat sonrasında oluşabilecek rotasyon riskinin minimuma indirilmesinde belirgin kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca torik lensin 0.50 D aralıklarla üretilmesi ve 10 D'nin üstüne çıkabilen yüksek astigmatları düzeltebiliyor olması kişiye özel tedavilerin yapılabilmesinde önemlidir. Torik lenslerin sarı filtre, iyi görme kalitesi sağlayan kaliteli materyal, arka kapsül kesafetini azaltan tasarımlara sahip olması en iyi sonuçların alınmasına olanak vermektedir.”

Kaynak: sanliurfa.com

 

 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.