Gözlükçüler Devlet Desteği Bekliyor

"Göz muayenelerinin kısıtlanması nedeniyle gözlükçüler zor durumda"

Gözlükçüler Devlet Desteği Bekliyor
13 Mayıs 2020 Çarşamba 11:42

Koronavirüs salgını nedeniyle göz muayenelerinin kısıtlanması nedeniyle gözlükçülerin zor durumda olduğunu belirten 2. Bölge Ankara Optisyen ve Gözlükçüler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Özer, “Bu krizde devletimizden destek bekliyoruz” dedi.

Özer, yaptığı yazılı açıklamada özetle şunları kaydetti: “21-64 yaşları arasındaki hastalarımızda göz muayenelerine getirilen kısıtlamalardan dolayı göz muayenesi olmamakta dolayısıyla gözlük reçetesi çıkmamaktadır. Sezonda satacağımız güneş gözlüklerini kasım, aralık ve ocak aylarında aldığımızdan dolayı ürünler elimizde kalmıştır. Pandemi sürecinin mesleğimizi etkileyen başka bir olumsuz yönü de internetten satılan optik ürünler. Gerekli izole önlemleri alınarak göz muayenelerinin yapılmasını, reçeteye tabi olan ürünlerin internetten satışının engellenmesini, 16 yıldır gözlük cam çerçeve ödemelerine yapılmayan zamların TEFE-TÜFE oranında artışını, kamuda istihdamı yapılmayan optisyenlerin kadrosunun açılmasını yetkililerden talep ediyoruz.”


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.