Gözlük Reçetesi Kaç Gün Geçerlidir?

SGK gözlük reçetesi süresinin bulunduğu gibi ayrıca gözlük camı ve çerçeve yeniletme süresi bulunmaktadır.

Gözlük Reçetesi Kaç Gün Geçerlidir?
04 Aralık 2019 Çarşamba 13:54

Gözlük reçetesi kaç gün geçerlidir?

Teknolojik aletlerin artmasıyla telefon, tablet ve bilgisayar kullanımı hızla artış göstermektedir. Uzun süre bir ekrana bakmak gözlerimizi tehlikeye sokmaktadır. Türkiye’de her geçen gün göz sorunları artmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında güvencesi olan bireyler, Sosyal Güvenlik Kurumunun sağladığı gözlük yardımı ile ( 37.80 TL ya da yerli üretim bir çerçeve begenilirse 43.20 TL) göz hekimlerinin yazdığı gözlük reçetelerini beyan ederek optisyenlik müesseselerinden alabiliyorlar, ancak genellikle bu yardım miktarı beğenilen çerçeveyi ve camı karşılamaya yetmediği için hastalar fark ödemek zorunda kalıyorlar. Peki, gözlük reçetesi kaç gün geçerlidir?





 

Gözlük reçetesi kaç gün geçerli?

Gözlük reçeteleri içi geçerli olan süre önceden daha kısa belirlemişti. Ancak hasta mağduriyetinin çok olması ve gözlüklere ulaşım sağlanamaması sebebiyle süre uzatıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu gözlük reçetesi geçerli gün sayısı ile ilgili bildiriyi 2017 yılında yapmıştı. Bu bildiriye göre gözlük reçetesi için geçerli süre 10 gündür. 10 gün içerisinde gözlüklerini almayan kişiler SGK desteğini kaçırmış olurlar.

 



SGK gözlük cam ve çerçeve yeniletme süresi ne kadar?



SGK gözlük reçetesi süresinin bulunduğu gibi ayrıca gözlük camı ve çerçeve yeniletme süresi bulunmaktadır. Gözlük camı ve çerçevesi değiştirmek için belirtilen süre 3 yıldır. Bu süre doktorlar ile birlikte yürütülen çalışmalar ile belirlenmiştir. Doktorlara göre, gözlük numarası büyüme ortalaması yaklaşık 3 yıllık bir süreyi kapsar. 3 yıllık süre geçmeden gözlük sahibi olan bireyler yeni bir gözlük reçetesi alamazlar. 3 yıllık süre içerisinde muayene olarak gözlük sahibi olmak isteyen bireyler, gözlük alabilirler.

Ancak belirtilen bu 3 yıl içerisinde alınan gözlüklerin masrafları SGK tarafından ödenmez. Hasta kendi maddi imkânları ile gözlüğünü satın alabilir. Fakat bu konu için bir istisna vardır. Bu istisna büyüme ve gelişme çağındaki çocuklar için geçerlidir. Gözlüğün yenilenmesi gerektiği bir sağlık kurulu raporu ile ispatlandığında 3 yıllık süre dolmadan yeni gözlük alınabilir.



Kaynak:haberport.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.