Gözlerinizi Güvenle Renklendirin

Kontak lens kullananların sayısı hızla artıyor.

Gözlerinizi Güvenle Renklendirin
07 Kasım 2019 Perşembe 15:51

Gözlerinizi güvenle renklendirin !

Günümüzde renkli göze sahip olmaya çalışan birçok kişi var. Bu nedenle de kontak lens kullananların sayısı hızla artıyor. 'Renkli göz' isteğine yanıt verebilmesiyle burada kontak lensler devreye giriyor.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan YÜZER konu hakkında bilgiler verdi.

Lensler, kornea üzerine yerleştirilerek görme bozukluklarını gideren aparatlardır. Lens denilince aklımıza her ne kadar göz bozuklukları gelse de günümüzde insanlar renkli lensler kullanarak göz rengini değiştirmektedir.

Op. Dr. Hakan YÜZER sözlerine şöyle devam ediyor;

Renkli lens kullanımında önce mutlaka göz doktoruna görünmek gerekiyor. Çünkü kontak lensler doktor önerisiyle alınmalı ve hijyenik koşullarda kullanılmalıdır.

Kullanılacak renkli lenslerde en önemlisi boya olmaması ve göze zarar verememesidir. Buna uygun lens kullanımında göze hiçbir zarar gelmez. Benim önerdiğim renkli lenslerinde iki yüzünde boya yok, iki tabakanın arasında renklendirici var. Bu nedenle göze hiç bir zararı yok.

Op. Dr. Hakan YÜZER son olarak sözlerine şunları ekledi;

İlk kez kullanacak kişiler, kullanım sırasında ve öncesinde lensin takılması, çıkarılması ve batması gibi bir takım sorunlarla karşılaşabilirler. Hijyen, kullanım süresi ve alerji gibi durumlara dikkat edilmediğinde geçici ya da kalıcı bazı göz kusurlarına neden olabilir. Herhangi bir kontak lens kullanımında hijyen oldukça önemlidir. Ve en önemlisi Göz doktoruna başvurmadan kontak lens kullanılmamalıdır.”

Kaynak: www.sondakika.com

Biz de Optik Gazete olarak gerek göz kırma kusurları için gerekse renkli gözlere sahip olmak için kontak lens kullanmak isteyenlere kontak lenslerini mutlaka optik mağazalardan almaları gerektiğini hatırlatıyoruz. İnternet ortamında satılan lensler hiç bir şekilde sağlık bakanlığı denetiminden geçmemekte ve genellikle kullanım süresi geçmiş, sahte ve kaçak lensler bu ortamlarda satılmaktadır, ayrıca bu lenslerden dolayı göz sağlığında yaşayacağınız bir sorunda hiçbir şekilde karşınızda muhatap bulamayacağınızı belirtmek istiyoruz. Lütfen göz sağlığınız için kontak lenslerinizi sağlık bakanlığı denetiminde olan optik mağazalardan satın alınız.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.