Gözlerde Yanma Ve Batma Göz Sorunlarının İşareti Olabilir!

Özellikle 40 yaşından sonra göz kontrollerini ihmal etmemek gerekir.

Gözlerde Yanma Ve Batma Göz Sorunlarının İşareti Olabilir!
04 Ekim 2021 Pazartesi 17:08

Gözlerde Yanma Ve Batmaya Dikkat!

Gözlerde yanma ve batma problemleri ciddi göz sorunlarına işaret edebilir. Özellikle 40 yaşından sonra göz kontrollerini ihmal etmemek gerekir.

“40 yaşından sonra ortaya çıkan en önemli problem presbiyopi problemidir. İnsan gözündeki doğal lens, 40 yaşından önce adeta bir fotoğraf makinesindeki lensler gibi uzak ve yakın mesafeye şekil değiştirerek aynı anda uyum sağlayabilir. Bu sayede 40 yaş öncesi kişinin uzak numarası ile yakın numarası aynıdır.” diyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İlker İncebıyık konu hakkında bilgiler verdi.

40 yaş sonrası ise insan gözünün içindeki doğal lens sertleşir, işlevlerinde azalma meydana gelir. Lens yakın uyumunu kaybetmeye başlar (presbiyopi), kişi kitap okurken önce görüntüyü netleştirebilmek için okuduğu kitabı uzaklaştırmaya başlar, daha sonra bu mesafe kol mesafesini de aştığı için yakın gözlük ihtiyacı doğar.

GÖZ İÇİ MERCEĞİ ÖZELLİKLE 50 YAŞINDAN SONRA…

İleri yaşlarda ortaya çıkan bir diğer problem de katarakttır. Halk dilinde göz perdesi veya aksu olarak nitelendirilir. Göz bebeğinin arkasında bulunan doğal göz içi merceği özellikle 50 yaşından sonra yaşlanarak sarılaşır, matlaşır, saydamlığını yitirir. Bu durum kişide bulanık görme, ışıklarda dağılma saçılma, buğulanmış camın ya da bir perdenin arkasından bakıyormuş hissi verir. Her yaşta oluşabilir, yaşlanmanın doğal bir sürecidir. Özellikle diyabet, romatizmal hastalıklar, yüksek miyopi, kortizonlu ilaç kullanımı kataraktın daha erken yaşta oluşmasına sebep olur. Kataraktın tek tedavi yöntemi cerrahidir. Ameliyatla kişinin kataraktı temizlenip yerine yapay mercek konulur.

Yaşlandıkça gözyaşı bezi daha az gözyaşı üretir. Göz kuruluğu ortaya çıkar. Gözlerde yanma, batma problemleri olur. Tedavide genellikle suni gözyaşı damlaları kullanılır. Sarı nokta hastalığı ise özellikle 50 yaşından sonra gözün arkasındaki retina tabakasında görülen sinir hücrelerinde kayıp ile karakterize bir hastalıktır. Sarı nokta hastalığı 50 yaş sonrası görme kayıplarının önemli sebeplerindendir. Tedavisinde göz içi iğne tedavileri etkili olabilir.

Kaynak:www.samsungazetesi.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.