Göz Renginiz Kişiliğiniz Hakkında Bilgi Veriyor!

Bilim, göz rengimizin bize kim olduğumuz hakkında çok şey anlatabileceğini ve kişilik özelliklerimizi belirlemeye yardımcı olabileceğini bulmuştur.

Göz Renginiz Kişiliğiniz Hakkında Bilgi Veriyor!
25 Mart 2023 Cumartesi 11:15

Göz Renginizin Kişiliğiniz Hakkında Bilgi Verdiğini Biliyor Muydunuz?

Senin göz rengin hangisi?

Genelde kıvrak zekalı mısınız veya sorunları bir parmak şıklatışında çözebiliyor musunuz? Ya da belki bir profesyonel gibi stresle nasıl başa çıkacağınızı biliyorsunuzdur? Bunlardan herhangi biriyle ilgiliyseniz, bu gözlerinizin renginden kaynaklanıyor olabilir.

Bilim, göz rengimizin bize kim olduğumuz hakkında çok şey anlatabileceğini ve kişilik özelliklerimizi belirlemeye yardımcı olabileceğini bulmuştur. Gözlerin ne kadar duygu gösterebileceğini zaten biliyoruz, ancak kişiliklerimizde de rol oynadıkları ortaya çıktı.

Yapılan bir araştırma, beynimizin ön loblarını oluşturan genlerin göz rengimizi de etkilediğini ortaya koydu. Bu nedenle bilim adamları, aynı göz rengine sahip insanların kişilik özelliklerini paylaşabileceklerini düşünüyor. Araştırmacılar, göz rengimizin davranışlarımız, ruh sağlığımız ve acıya toleransımız hakkında önemli bilgiler verebileceğini bulmuşlardır.

Göz Rengin Senin Hakkında Ne Söylüyor?

AÇIK-ORTA KAHVERENGİ GÖZLERİNİZ VARSA...

Bu, dünyanın en yaygın göz rengi olabilir. Dünya nüfusunun yaklaşık %79'u kahverengi gözlerin bir tonuna sahiptir, ancak kişiliğiniz sıradan olmaktan çok uzaktır. Kahverengi gözlü insanlar kendinden emin ve iddialı olma eğilimindedir. Ayrıca, kendi bakış açılarını vermeden önce diğer insanların bakış açılarını dinlemeye istekli olan, genellikle uyumlu insanlar oldukları için çatışmaları yönetmekte de harikadırlar. Bazı araştırmaların arkasındaki araştırmacılar, gözlerde kahverengi renk tonuna neden olan melaninin insanları alkole daha duyarlı hale getirdiğini, bunun da daha hızlı sarhoş oldukları ve alkolik olma olasılıklarının daha yüksek olabileceği anlamına geldiğini söylüyor.

KOYU KAHVERENGİ VEYA SİYAH GÖZLERİNİZ VARSA...

Koyu kahverengi gözler genellikle oldukça pigmentlidir ve bazen neredeyse siyah görünmelerine neden olur. Koyu kahverengi veya siyah gözlerde, açık veya orta kahverengi gözlerden bile daha fazla melanin bulunur, çünkü gözler ne kadar koyu olursa o kadar fazla melanine sahip olurlar. Koyu kahverengi veya siyah gözleriniz varsa, muhtemelen açık veya orta kahverengi gözlü insanlarla aynı özelliklerin çoğunu paylaşıyorsunuzdur. Bu göz rengine sahip insanlar, her zaman dünyaya meydan okumaya hazır, doğuştan liderler ve tam patronlardır. Koyu kahverengi veya siyah gözleriniz varsa, asla kalabalığı takip eden biri değilsiniz, ama kalabalığın sizi bir an bile kaçırmadan takip etmesini beklersiniz.

EĞER ELA GÖZLERİNİZ VARSA...

Araştırmalar, ela gözlerin benzersiz renginin "kahverengi ve kehribarın benzersiz bir ışık saçılımıyla birleşiminin bir sonucu olduğunu" açıklıyor. Bu nedenle, ela gözler genellikle renk değiştiriyor gibi görünür; daha yeşil, kehribar, veya çevrelerine bağlı olarak kahverengi." Ela gözlerin yeşilimsi kahverengi karışımı, dünya nüfusunun yalnızca %5'inin kehribar veya ela gözlere sahip olması nedeniyle alışılmadık bir renktir ve bu, kişiliğinize mükemmel bir şekilde uyar. Ela gözlü insanlar gerçekten eşsizdir. Gözlerinin benzersiz renk şeması gibi, hiçbir iki kişilik gerçekten birbirine benzemez. Bu nedenle, bu göz rengi için kesin özellikleri belirlemek zor olabilir. Bununla birlikte, bu insanların genellikle sahip olduğu ortak özelliklerden biri bağımsızlıktı.

YEŞİL GÖZLERİN VARSA...

Dünya nüfusunun sadece %2'si yeşil gözlüdür. Birçoğu yeşilin en egzotik ve baştan çıkarıcı göz rengi olduğunu söylüyor ve görünüşe göre bilim de aynı fikirde.

Bir çalışmada, katılımcıların %29'u yeşil gözleri seksilikle ilişkilendirirken, %25'i yeşil gözlü insanları yaratıcı buluyor ve %20'si bunu "biraz sinsi" buluyor. Elbette yeşil gözlü insanlar, çarpıcı çekici görünümlerinden daha fazlasını sunar. Yeşil gözlerdeki melanin dengesi, kahverengi göz ve mavi göz kişilik özelliklerinin güzel bir karışımına katkıda bulunur. Yeşil gözlü insanlar, kahverengi gözlü arkadaşlarının hoş tavırlarına ve mavi gözlerin getirdiği güç ve dikkatliliğe sahiptir. Yeşil gözlü insanlar oldukça öngörülemez, yaratıcı ve işler stresli bir hal aldığında bile işleriyle ilgilenme yeteneğine sahip olma eğilimindedir.

MAVİ GÖZLERİN VARSA...

Araştırmacılar, mavi gözün "6-10.000 yıl önce meydana gelen ve bugün gezegende yaşayan tüm mavi gözlü insanların göz renginin nedeni olan genetik bir mutasyon" olduğunu, yani uzun süredir nispeten yeni bir fenomen olduğunu buldular. Esasen bu, dünya nüfusunun %8-10'unu oluşturan tüm mavi gözlü insanların, hepsinin ortak bir atayı paylaşmaları nedeniyle akraba olduğu anlamına geliyordu. Bu göz renginin açık mavi tonu bazen yumuşak ve çekingen olmakla ilişkilendirilir. Ancak mavi gözlü insanlar aslında bu şeylerin tam tersidir. Aslında, mavi gözlü insanlar hepimizin en güçlüsü olabilir, çünkü araştırmalar mavi gözlü insanların diğer göz rengine sahip insanlara göre acıya daha iyi tahammül edebildiğini bulmuştur. Mavi veya yeşil gözlü kadınların "doğumla daha iyi başa çıktıkları görüldü. Mavi gözlüler, duygularını nasıl yöneteceklerini bilirler ve olumsuz olanlarla son derece iyi başa çıkabilirler. İhtiyatlı olmak sizin doğanızda da var, bu yüzden kafa kafaya dalmadan önce insanları ve durumları dikkatlice değerlendirme eğilimindesiniz.

GRİ GÖZLERİNİZ VARSA...

Bu göz rengi, mavi gözlerin bir çeşididir ve oldukça nadirdir. Dünya nüfusunun %1'inden daha azının gri gözlere sahip olduğu tahmin edilmektedir. Gri gözleriniz varsa, kişilik özellikleriniz gözlerinizin koyu gri veya açık gri olmasına bağlı olarak değişebilir. Açık gri gözlerde koyu gri gözlere göre çok daha az melanin bulunur. Açık gri gözleri olanlar, dış kısımlarında bir koruma bulundurma eğilimindedir. Kimsenin içeri girmesine izin vermeyeceksin, ama içeri girdiğinde, kendini onlara tamamen açacak ve onlara büyük bir şefkat göstereceksin. Koyu gri gözler ise çok daha farklıdır. Tüm göz renkleri arasında en dengeli kişiliğe sahipsiniz. Kişiliğinizin iki ayrı yönüne sahipsiniz ve her zaman tam olarak hangisi ve ne zaman olacağını bilirsiniz. Diğer bir deyişle, durumun gerektirdiğine bağlı olarak biraz iyi ya da biraz kötü olabilirsiniz. Her zaman omzunda sana ne yapman gerektiğini söyleyen meşhur küçük bir şeytan ve melek var.

Kaynak: www.karar.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.