Göz Doktorları Neden Gözümüzü Büyütür?

Doktorlar gözlerinizi genişletirken ne arıyorlar?

Göz Doktorları Neden Gözümüzü Büyütür?
26 Şubat 2024 Pazartesi 11:15

Göz Doktorları Neden Gözlerinizi Büyütür? Gözbebeği Genişlemesinin Faydaları

Yıllık göz muayenesi, gözbebeklerinizin genişlemesinin zamanı geldiği anlamına gelebilir. Ama neden? Doktorlar gözlerinizi genişletirken ne arıyorlar?

Gözbebeği Genişlemesinin Sebebi Nedir?

Genişleme olmadan yapılan bir göz muayenesi sırasında göz doktorunuzun göz sağlığınızı tam olarak görebilmesi oldukça zor olabilir. Göz doktorları, gözbebeğiniz aracılığıyla gözünüzün dış ve iç kısımlarını incelemek için parlak bir ışık ve büyüteç kullanır. Gözbebeği, gözün ortasında, ışığın içeri girip çıkmasına izin verecek şekilde boyutu değişen siyah dairedir.

  1. ışıklara maruz kaldığında gözbebeği küçülür. Bu, göz doktorunuzun, göz görüşünü etkilemeden ışığını kullanmasını zorlaştırır. Gözbebeğiniz genişledikten sonra büyümüş kalacaktır.

Gözbebeği genişlediğinde göz doktorunuz gözünüzün anatomisini daha net görecektir. Gözün arkasını daha net bir şekilde inceleyebilecekler.

Bu, göz doktorunuza diyabetik retinopati, yaşa bağlı makula dejenerasyonu ve glokom gibi göz hastalıklarını tespit etmede yardımcı olur. Ayrıca retina dekolmanı veya tümör gibi diğer oküler rahatsızlıkların belirtilerini de fark edebilir.

Erken aşamalarda, birçok göz rahatsızlığında her zaman belirtiler görülmez, bu nedenle erken teşhis için doktorunuzun gözünüzün içini değerlendirmesi önemlidir. Birçok sistemik durum, dilate göz muayenesi sırasında tespit edilebilecek oküler anormalliklere neden olabilir.

Gözlerim Nasıl Büyüyecek?

Gözlerinizi büyütmek, göz doktorunuz tarafından yapılan hızlı ve ağrısız bir işlemdir. Doktor, gözlerinizin her birine göz damlası uygulamadan önce lokal anestezi uygulayacaktır.

Gözlerinizin tamamen açılması yaklaşık 15 ila 30 dakika sürecektir. Açık renkli gözleriniz varsa, genellikle koyu renkli gözlere göre daha hızlı genişledikleri için bu işlem daha az zaman alabilir.

Gözbebeklerim Ne Kadar Süre Genişleyecek?

Gözlerinizin normal durumlarına dönmeleri genellikle 1 ila 2 saat sürecektir. Zamanlama genellikle göz doktorunuzun hangi tür göz genişletici göz damlası kullandığına bağlıdır; bu nedenle göz doktorunuza belirli bir zaman aralığını sormayı unutmayın.

Gözbebekleriniz büyüdükten sonra ışığa karşı hassasiyet veya bulanık görme yaşayabilirsiniz. Bir sonraki göz muayenenize hazırlanmak için bu ipuçlarını kullanın:

  • Muayene sonrasında güneş gözlüğü mutlaka yanınızda bulundurun veya ışığa karşı hassasiyet olması durumunda tek kullanımlık olanı doktorunuzdan isteyin.
  • Lens takıyorsanız gözlüklerinizi de yanınızda getirin. Doktorunuz dilatasyondan sonra kontak lenslerinizi tekrar takmanızı istemeyebilir.
  • Bir arkadaşınızdan veya aile üyenizden sizi randevudan sonra eve bırakmasını isteyin.

Genişletilmiş Göz Muayenesine İhtiyacınızı Arttıran Özellikler

Bazı kişilerin, göz hastalıkları riskinin daha yüksek olması nedeniyle, diğerlerine göre daha sık dilate göz muayenesi yaptırmaları gerekir. Bu, göz doktorunuzun göz sağlığınızı yakından izlemesine ve önleyici bakım sağlamasına olanak tanır. Göz doktorunuz dilate muayeneyi ne sıklıkta yaptırmanız gerektiği konusunda tavsiyede bulunacaktır.

Aşağıdaki durumlarda muhtemelen her 1-2 yılda bir dilate göz muayenesine ihtiyacınız olacaktır:

  • 60 yaşın üzerinde olanlar
  • Diyabet veya yüksek tansiyon teşhisi konmuşsa
  • Afro-Amerikan kökenli ve 40 yaşın üzerinde olanlar
  • Ailenizde glokom öyküsü varsa

Bugün Kapsamlı Bir Göz Muayenesi Planlayın

Genişletilmiş bir göz muayenesi, göz doktorunuzun göz sağlığınızı ve genel sağlığınızı takip etmesini sağlar. Bugün kapsamlı bir göz muayenesi planlamak için lütfen en kısa zamanda göz hekiminizden randevu almayı ihmal etmeyin.

Kaynak : www.nationwidevision.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.