Göz Çevresini Canlandırmanın 5 Yolu

Göz çevrenizdeki cilde bakım yapmanın birçok uygun ve basit yolu var. İşte göz çevrenizi canlandıracak 5 yöntem...

Göz Çevresini Canlandırmanın 5 Yolu
17 Kasım 2019 Pazar 11:00

Göz çevresini canlandırmanın 5 yolu

Göz çevresi bakımı için pahalı yaşlanma karşıtı kremler almanıza gerek yok. Göz çevresinde koyu halkalar, ince çizgiler ve şişkinlik (göz altı torbaları) gibi kusurları görmek yaygındır. Göz çevrenizdeki cilde bakım yapmanın birçok uygun ve basit yolu var. İşte göz çevrenizi canlandıracak 5 yöntem...

Mutlaka önceliğiniz nemlendirici olsun

Nemlendirilmiş cilt, doğal elastikiyetini koruyarak kırışıklıklar ve göz torbaları riskini azaltır. Doğru nemlendirmenin sağlanması, göz çevrenizdeki cilde bakım yapmanın en iyi yollarından biridir. Bu alan kuruduğunda esnekliğini kaybetmeye başlar ve kırışıklıklar ortaya çıkar. Bu, cildin nemli kalmasına yardımcı olan yağ bezlerinin bulunmamasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle, tercihen tahriş edici olmayan bileşenlere sahip iyi bir nemlendirici seçmek önemlidir. Ayrıca, normal nemlendiricilere duyarlı olabileceğinden, özellikle göz bölgesi için üretilmiş nemlendiricileri seçmek iyi bir fikirdir.

Masaj yapın

Göz çevrenize masaj yapmak birçok sorunu önlemenize yardımcı olabilir. Bunun nedeni masajların dolaşımı uyarması ve göz torbaları, koyu halkalar ve ince kırışıklıklar gibi kusurları azaltmaya yardımcı olmasıdır. Göz çevrenize masaj yapmak aşırı sıvıyı boşaltmanın ve şişliği azaltmanın iyi bir yoludur. İlk önce parmaklarınızı biraz nemlendirici ya da yağla nemlendirin. Daha sonra, parmaklarınızın ucuyla cildinizin etrafındaki cilde nazikçe masaj yapın. İki ila üç dakika hafif baskı uygulayın. Yatmadan önce her gece tekrarlayın.

Uykuya dikkat!

Dinlenme eksikliği kendini hemen göz çevresinde gösterir. Aslında, iyi bir gece uykusu alamadığınızda, göz torbaları ve koyu halkalar neredeyse anında görünür. Bu nedenle, göz çevrenizdeki cildin bakımını yapmak için, iyi uyumak ve gece en az sekiz saat kesintisiz uyku almak çok önemlidir.

Sağlıklı beslenin

Beslenme cilt sağlığında önemli bir rol oynar. Harici ürünler cildinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olsa da, ince kırışıklıklar, koyu halkalar, göz altı torbaları ve diğer sorunları önlemek için yediklerinize dikkat etmelisiniz. A, C ve E vitaminleri ve mineraller, omega-3 yağ asitleri ve amino asitler gibi besinlerin tümü hücre yenilenmesini kolaylaştırır ve cildin sıkı ve nemli kalmasına yardımcı olur. Bu yiyeceklerden alabilirsiniz; kuruyemişler ve tohumlar, taze meyve ve sebzeler, yağsız etler, yağlı balıklar ve zeytinyağı.

Düzenli olarak makyajınızı temizleyin

Makyajla yatmak göz çevrenizde sorunlara neden olabilir. Her şeyden önce, rimel kalıntısı kararmaya ve sinir bozucu koyu halkalara neden olabilir. Ayrıca, kozmetik parçacıklar cildin oksijenlenmesine izin vermez ve kırışıklıkların oluşmasına neden olur. Bu nedenle, bu alanı taze ve genç tutmak için, istisnasız her gün bir makyaj temizleyici kullanmak esastır. Makyajınızı çıkarmak için badem yağı, hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı da kullanabilirsiniz.

Kaynak :www.milliyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.