Görme Engelliler İçin Umut Olacak Gözlük Geliştiriliyor

Bu yeni buluşa göre görme engelliler özel gözlükler takarak bir çeşit navigasyon yardımı alabilecekler.

Görme Engelliler İçin Umut Olacak Gözlük Geliştiriliyor
15 Şubat 2016 Pazartesi 16:07

 Teknoloji dünyasındaki yenilikleri ilk önce sunan haber kaynaklarından biri olan Euronews Hi-tech’in haberine göre Meksika’nın Guadalajara kentinde yeni bir teknolojik gelişmeler yaşanıyor. Bilim insanları görme engelliler için yeni bir cihaz geliştiriyor. Bu yeni buluşa göre görme engelliler özel gözlükler takarak bir çeşit navigasyon yardımı alabilecekler.

Meksikalı bilim insanları bu yeni özellikler sayesinde görme engellinin konumunu GPS sistemi ile çok rahat bir şekilde belirleyecek bir sistemi hayata geçirmeyi başardılar. GPS sistemini kullanan bilgisayardan yardım alacak olan görme engelliler yapay birisi yardımıyla bilgisayar tarafından uyarılarak gitmek istedikleri yerlere hiç kimseden yardım almadan kolaylıkla gidebilecekler.

Belge-bilet ve renkleri tanıma ve gidilecek noktaya yönlendirme imkânı sunan bu sistemle görme engelliler artık teknoloji harikası gözlükleri takarak bilgisayarlarla haberleşme sağlanarak görme engellinin işlemlerini tek başına yapması sağlanabilecek.

Cihazın fiyatının 1200 Euro olacağı belirtiliyor.

Kaynak: teknovin.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.