Görme Engelliler İçin Kontak Lens Yapıldı

Bu kontak lens görünmez bilgisayarları hayata geçirmeyi hedefliyor.

Görme Engelliler İçin Kontak Lens Yapıldı
02 Nisan 2022 Cumartesi 11:20

Artırılmış gerçeklik tabanlı kontak lens geliyor! Prototipi tanıtıldı...

Aksam.com.tr - Çeviri: Doğa Yurduneri

Mojo Vision, artırılmış gerçeklik tabanlı kontak lens modelinin prototipini tanıttı. Şirket, geliştirdiği kontak lensle artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak görünmez bilgisayarları hayata geçirmeyi hedeflediğine işaret etti.

Kaliforniya merkezli Mojo Vision, artırılmış gerçeklik tabanlı kontak lens modelinin prototipini tanıttı. Şirket; ürünün geliştirme, test ve onay aşamasında olduğuna işaret etti. Üzerinde çalışılan kontak lensin, artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak görünmez bilgisayarları hayata geçirmeyi hedeflediğinin de altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin Venture Beat'ten aktardığı habere göre, 'Mojo Lens'; akıllı telefonlar, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik gözlükleri, giyilebilir akıllı cihazlar ve sağlık teknolojilerinin bir kesişimini sunacak. Ürün; bir ekran, iletişim bağlantısı, göz izleme teknolojisi ve güç sistemiyle birlikte gelecek.

ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK TABANLI KONTAK LENS İÇİN BİR İŞLETİM SİSTEMİ KODU DA OLUŞTURULDU

Öte yandan; Mojo Vision, artırılmış gerçeklik tabanlı kontak lensi için şimdiden bir işletim sistemi kodu ve kullanıcı deneyimi tasarımı oluşturdu. Test ve onay aşaması için ise birkaç şirketle ortaklık kuruldu. Ürünün, görme kaybı yaşayan veya kısmen görme engelli olan bireyler için piyasaya sürüleceği belirtildi.

Kaynak : www.aksam.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.