Google Görme Engelliler İçin Uygulama Geliştiriyor

Google, geliştirmekte olduğu uygulamayla, görme engellilerin hayatını bir parça kolaylaştırmayı hedefliyor.

Google Görme Engelliler İçin Uygulama Geliştiriyor
16 Mayıs 2018 Çarşamba 10:02

Dünyada 253 milyon görme engelli insan var. Dünyayı onlar için daha ulaşılabilir kılmak isteyen Google, görme engellilerin etrafında durmadan değişen çevre koşullarına daha kolay adapte olmalarını sağlayacak bir uygulama geliştiriyor. “Lookout” adındaki Android uygulama, bu yıl Play Store Amerika’daki yerini alacak.
 
Görme engellilerin daha özgür olmasını sağlayacak uygulama, karşılaştıkları nesneler, mesajlar ve insanlar hakkında onlara bilgiler verecek.

Uygulamayı kullanmak için Pixel bir cihazın, arka kamerası dışa bakacak şekilde gömlek cebine yerleştirilmesi gerekecek. Uygulamayı açtıktan sonra Home, Work & Play, Scan ya da Experimental  mod seçilecek ve “Lookout” çevredeki nesneleri ya da kişileri analiz ederek kullanıcıya bilgiler aktaracak.



Görme engelliler bu sayede; yemek kitabından bir tarife, tuvaletin nerede olduğu bilgisine, tam karşılarında bir çıkış tabelası, bir sandalye veya bir insan olduğu bilgisini alabilecek. Örneğin, “Saat 3 yönünde bir sandalye var” gibi sesli uyarılarla yönlendirecek.

Kaynak: Dijital Ajanslar
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.