Glokomda Yeni Tedavi Yöntemi

Erken teşhis ve tedaviye erken başlanması hastaların görme düzeyi ve görme kalitesi açısından çok önemlidir.

Glokomda Yeni Tedavi Yöntemi
21 Aralık 2019 Cumartesi 11:00

Göz tansiyonunda yeni bir yöntem: HFDS

Özel Net Göz Cerrahi Tıp Merkezi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Mercan, Türkiye’de sayılı merkezlerde olan HFDS (High Frequency Deep Sklerotomy) yönteminin yüz güldüren sonuçlar verdiğini belirtti.

Glokomun göz içi sıvı basınç yüksekliğini takiben görme sinirinde meydana gelen ilerleyici hasar olarak tanımlandığını, tedavi edilmediği taktirde görme kaybı ve körlüğe neden olabileceğini söyleyen Özel Net Göz Cerrahi Tıp Merkezi'nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Mercan, her yaşta görülebilen glokomun 40 yaş ve üstü grupta daha sık görüldüğünü belirtti. Dünyada gelişmiş sağlık merkezlerinde kullanılan ve Türkiye'de de sayılı merkezde olan HFDS yöntemi ile güvenli ve konforlu tedavi edilebildiğini ve yüz güldüren sonuçlar alındığını söyledi.

ÖNEMLİ BİR HASTALIK
Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen glokom hastalığının körlükle sonuçlanabilen önemli bir göz hastalığı olduğunu belirten Op. Dr. Mercan, "Göz tansiyonu yüksekliği, zamanla görme sinirini tahrip ederek hastaların çevre görmesini bozar ve tedavi edilmediğinde körlükle sonuçlanır. Maalesef hastalar bu görme alanı defektlerini son döneme kadar hissetmezler. Erken teşhis ve tedaviye erken başlanması hastaların görme düzeyi ve görme kalitesi açısından çok önemlidir" dedi.

KOMPLİKASYON RİSKİ
Göz tansiyonunda tedaviye ilk olarak göz damlaları ile başlandığını belirten Op. Dr. Mercan, "Yeni geliştirilen bir yöntem olan HFDS ile göz içi basıncı etkili bir şekilde düşürülür. Bu yöntem, hastanın göz tansiyonu damlalarına bağımlılığını azaltır veya tamamen ortadan kaldırır. Ayrıca, göz tansiyonu ameliyatlarına göre komplikasyon riski çok düşük; uygulaması daha kolay ve daha kısa süreli bir girişimdir" dedi.

Yöntemin komplikasyon oranının diğer girişimlere göre çok daha düşük olması ve etkinliğinin oldukça güçlü olması gibi sebeplerle gerek hastalar, gerekse göz hekimleri açısından oldukça yüz güldürücü olduğunu belirten Op. Dr. Mercan, "Yöntemi kliniğimizde uygun hasta grubuna bu tedaviyi uygulamaktayız" dedi.

Kaynak: www.yeniasir.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.