Bu Sistem Kaçak İlacı Yakalıyor!

İTS mobil uygulamasının yeni sürümü Android markette ve Apple Store’de yayıma başlamıştır.

Bu Sistem Kaçak İlacı Yakalıyor!
25 Şubat 2016 Perşembe 09:22

 İTS mobil uygulamasının yeni sürümü Android markette ve Apple Store’de yayıma başlamıştır. Yeni İTS Mobil uygulamasına vatandaşların ilaç yan etkilerini bildirebileceği “yan etki bildirim” özelliği de eklenmiştir.

Sağlık Bakanlığı İlaç Takip Sistemi (İTS) Mobil uygulaması, Türkiye'de kullanıma sunulan ilaçların, üzerindeki karekodu okutarak sisteme kayıtlı olup olmadığını sorgulayabileceğiniz ve ilaç hakkında detaylı bilgilere erişebileceğiniz bir uygulamadır.

İTS Mobil Sayesinde İlacın;

  • Sisteme kayıtlı olup olmadığını
  • Hakkında toplatılma kararı olup olmadığını
  • Son kullanma tarihinin geçip geçmediğini kolayca öğrenebilirsiniz.

Ayrıca tespit ettiğiniz sisteme kayıtlı olmayan ilacı uygulama üzerinden yetkililere bildirebilirsiniz.










İlaç Takip Sistemi

İlaç Takip Sistemi, sağlık bakanlığı tarafından sunulan bir hizmettir. İTS halk sağlığını korumak amacıyla, Türkiye sınırları içerisine giren her ilacı üretim / ithalat işleminden hastaya ulaşana kadar her aşamada takip eder. Bu sayede sahte, kaçak ya da son kullanım tarihi geçmiş ilaçların hastaya ulaşmasını engeller.

İlaç Takip Sistemi'nde tüm ilaçların kutu bazında takibinin yapılabilmesi için karekod çözümü kullanılmaktadır. Sistem öncesi ilaç kutuları üzerinde bulunan barkodlarla beraber artık karekodların da bulunması zorunlu hale getirilmiştir. Bu sayede ilaç kutuları tekil kimlik kazanmış ve kutuların takibi mümkün hale getirilmiştir.

İlaç Takip Sistemi tüm paydaşlar tarafından (üretici/ithalatçı, ecza deposu, eczane, hastane, geri ödeme kurumu) etkin bir şekilde kullanılmakta ve güvenli ilacın hastaya ulaşması sağlamaktadır.

ÜTS (Ürün Takip Sistemi) tüm faaliyetleriyle 2017 yılında faaliyete geçecektir. Detaylı bilgi için TIKLAYIN

Kaynak: titck.gov.tr, Google Play

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.