Bu Gözlük Tüm Hastalıkları Görüyor

Sanal ekranı olan gözlükte hastanın röntgen ve tahlil sonuçları başta olmak üzere, hastalığıyla ilgili bütün sonuçlar görülebilecek.

Bu Gözlük Tüm Hastalıkları Görüyor
24 Şubat 2016 Çarşamba 09:45

 Egeli bilim insanları, tasarladıkları gözlükle doktorların çalışma sistemini değiştirecek. Google'ın ürettiği gözlüğe benzer bir şekilde geliştirilmesi planlanan gözlükle doktorlar hastanın röntgen sonucundan hastalık öyküsüne kadar tüm bilgilerini anında görebilecek.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, "Proje şu an prototip aşamasında. Gözlük aynı zamanda sözlü ifadeleri yazılı formata da dönüştürecek. Patent başvurumuz yapıldı" dedi.

Reçete de yazacak

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bilimsel alanda imzaladığı işbirliği protokolü meyvelerini vermeye başladı. İYTE Endüstri Mühendisliği bölümünde çalışan bilim insanları, doktorların çalışma şeklini tamamen değiştirecek bir buluşa imza attı. Sanal ekranı olan gözlükte hastanın röntgen ve tahlil sonuçları başta olmak üzere, hastalığıyla ilgili bütün sonuçlar görülebilecek.

Ayrıca doktorlar hastaya verecekleri ilaçları reçeteye yazmak yerine sözlü olarak gözlüğe aktaracak. Sesli komutu alan gözlük, ilaç ismini bilgisayar ortamından reçeteye yazacak. Böylece halk arasında "okunması zor" olarak bilinen reçetelerdeki doktor yazıları da tarihe karışacak.

Kaynak: yeniasir.com.tr / Tansu Edip Gökbudak


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.