Artık Seçim Ve Mesleğimiz İçin Karar Zamanı

"Meslek olarak maalesef bu günlere ötekileştirerek yok sayarak karalayarak birbirimizi dibe çeke çeke geriledik."

Artık Seçim Ve Mesleğimiz İçin Karar Zamanı
14 Ağustos 2020 Cuma 11:43

HUKUK ZEMİNİNDE KANUNİ OLARAK OY KULLANMA ŞEKLİ ÇARŞAF LİSTEDİR.

         Değerli meslektaşlarımız pandemiden dolayı uzun geçen bir seçim döneminin sonuna yaklaştık. Bu süreç boyunca mesleğimizin ve meslektaşlarımızın faydasına olacak farkındalık çalışmaları gerçekleştirdik.

       Meslektaş ziyaretlerimize ara vermeden devam ettik. Sorunları dinledik çözümler üzerine fikir alış verişinde bulunduk. Birlik duygusu ile hareket edip bir arada güçlü kararlar alacak mesleki saygınlık ve toplum sağlığı adına mücadelemizi azimle sürdürmekteyiz.

      Meslek olarak maalesef bu günlere ötekileştirerek yok sayarak karalayarak birbirimizi dibe çeke çeke geriledik. Ama odalaşma ile beraber gün artık BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ dedik. Seçim kararı alındıktan sonra birlik olmamızın önemine istinaden seçimlere tüm bölge bileşenlerimizin katılımıyla tek çatı altında mesleğimize hak ettiği değeri kazandırmak için ortak akılla çalışma teklifimiz oldu. Ancak bizler bir şeyler yapma derdinde olduğumuz için bu durum bir şeyler olmak isteyenlerin işine gelmedi ve bizim birlik çağrılarımızı art niyetli bir yaklaşımla bunu kara propagandaya dönüştürme çabaları oldu lakin biz sağduyumuzdan ödün vermeden çalışmalarımızı birlik adına sürdürüyoruz.

      Seçimde meslektaşlarımıza oy kullanım kolaylığı olsun diye blok liste ile  girme konusunda Mustafa UMA bey ile konuştuk ve ilgili kuruma başvuruda bulunduk ancak seçim kurulu ile yaptığımız görüşmelerde 6643 sayılı kanunda blok liste ile oy kullanmanın mümkün olmadığını yapılması durumunda her hangi bir itiraz ve şikayet üzere tam kanunsuzluk hükmü gereği seçimlerin iptali kesin görünendir. Bu durum hem odamıza hem meslektaşlarımıza ciddi bir zaman ve maddi kayba yol açacaktır. Bizler başından beri hukukun zemininde her şeyi çözmeye çalıştık onun içinde kanun ve yönetmelik ölçüsü içerisinde seçimimizi kanunun emrettiği gibi Çarşaf liste (elle yazılmak sureti ile) olacaktır.

     Bölgemizin km olarak büyük olmasından ötürü uzun yoldan gelecek meslektaşlarımızın sağ salim ve huzur içinde gelip demokratik haklarını  kullanmalarını yüce rabbimizden dileriz. Seçimin tüm sektörümüz için hayırlısı  ile sonuçlanması en büyük temennimizdir.

Abdurrahim Erdoğan

19.Bölge Güneydoğu Optisyen ve Gözlükçüler Odası Başkan Adayı


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.