Apple Nörd Emojisi Değişsin Kampanyasını Destekliyoruz

Opak Lens olarak bu kampanyayı sonuna kadar destekliyoruz.

Apple Nörd Emojisi Değişsin Kampanyasını Destekliyoruz
07 Aralık 2023 Perşembe 09:22

BU EMOJİ DEĞİŞSİN KAMPANYASINA TAM DESTEK

04 Aralık 2023 tarihinde Optik Gazete’de yayınladığımız haberde İngiltere’de 10 yaşında olan Teddy Cottel Apple’ın gözlük takan birini gösteren emoji’sinden rahatsız olmuş ve Apple’ın değiştirmesini istediği bu emoji ile ilgili kampanya başlatmıştı.


Biz de Opak Lens olarak bu kampanyayı sonuna kadar destekliyoruz.
Günlük hayatımızda gözlük kullanımının göz sağlığı açısından ne kadar önemli bir yer tuttuğunun hepimiz farkındayız. Görsel algının insan zihni üzerinde etkisinin büyüklüğünü de göz önünde bulundurarak, teknoloji firmalarının gözlük kullanımını ötekileştirdiği başta çocuklar olmak üzere tüm bireyler üzerinde psikolojik baskıya sebep olan sembol, emoji ve gif gibi görsellerin rahatsız edici şekilde dış dünyaya yansıtılmasını doğru bulmuyoruz.


Teddy’nin şu cümleleri de konuyu bence çok güzel özetliyor;
“Bu emoji, insanlara bizi nörd sanıyor gibi hissettiriyor ve tamamen korkunç. Bu beni üzgün ve sinirli hissettiriyor ve eğer ben bunu rahatsız edici buluyorsam, dünyanın dört bir yanındaki binlerce insan da rahatsız edici bulacaktır.”
Günümüzde Apple gibi teknoloji devi olan bir firmanın bu farkındalıkta olmaması gerçekten çok üzücü…
Bu yüzden konunun dikkate alınması, ve 10 yaşında olan bir çocuğun cesaretiyle herkesin özellikle sektör mensuplarının gerekli özveriyi göstermesi ve bu kampanyanın yayılması konusunda elinden geleni yapması gerektiğini düşünüyorum.

Sonuçta başarılı olabilmek için birlik olmak gereklidir.


Kalın sağlıcakla,
H.Erol Harbi


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.