Apple Artırılmış Gerçeklik Gözlükleri İçin Lens Üreten Şirketi Satın Aldı!

Apple artırılmış gerçeklik teknolojisinin kendisini ne kadar heyecanlandırdığını oldukça açık biçimde gösterecek adımlar atmayı sürdürüyor. Cupertino merkezli şirketin “Apple Glasses” olarak adlandırılan artırılmış gerçeklik gözlüğünün 2020 veya 2021 itibarıyla satışa sunulması bekleniyor.

Apple Artırılmış Gerçeklik Gözlükleri İçin Lens Üreten Şirketi Satın Aldı!
01 Eylül 2018 Cumartesi 09:55

Apple ürünleriyle ilgili isabetli analiz ve yorumlarıyla tanınan TF International analisti Ming-Chi Kuo’ya göre, Apple Glasses 2020 itibarıyla hazır hâle gelecek. Loop Ventures analisti Gene Munster ise artırılmış gerçeklik gözlüğünün çıkışı için 2021’i işaret ediyor.

Apple’ın nasıl bir takvim belirlediği şu an için bilinmese de, teknoloji devi artırılmış gerçeklik gözlüğünü gerçeğe dönüştürmek için önemli bir adım attı. Şirket, artırılmış gerçeklik gözlükleri için ekran üreten Akonia Holographics’i satın aldığını açıkladı. Apple altı yaşındaki Akonia Holographics için ödediği rakam konusunda bilgi vermedi.

Akonia Holographics’in internet sitesinde şirketin ürettiği lenslerin performans, şeffaflık ve düşük maliyetin sıra dışı bir kombinasyonunu sunduğu ve bunun akıllı gözlük ekran endüstrisinde devrim etkisi yaratacağı ifade edildi. Başa giyilen ekranlarının en ince ve hafif seçenekler olduğunun altını çizen Akonia, daha iyi görüş açısı ve ışık verimliliği sağlayacak teknolojiyi tanımladığını belirtmeyi de ihmal etmiyor.
Apple artırılmış gerçeklik konusundaki ilgisini ve hedeflerini en yetkili ağızdan daha önce açıklamıştı. Cupertino merkezli şirket, Akonia Holographics’e ilişkin planları konusunda ise tahmin edildiği gibi sessiz kalmayı tercih etti ve konuya ilişkin bilgi paylaşımı yapmayacağını duyurdu.

Kaynak: Teknoblog
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.